Republiken Palau och Ripple utvecklar en amerikansk dollarbaserad digital valuta

Den nationella digitala valutan kommer inte nödvändigtvis att ha egenskaperna hos en CBDC, sa Ripple

Det globala nätverket av digitala betaltjänster Ripple har samarbetat med Republiken Palau för att utveckla en US-dollarbaserad digital valuta som kommer att möjliggöra sömlösa internationella transaktioner.

Partnerskapet mellan Stillahavsönationen och den kryptografiska jätten återspeglar den sanna etiken för att decentralisera kryptovalutaindustrin, som strävar efter att säkerställa tillgänglighet bortom traditionella finansiella centra.

I ett tillkännagivande tidigare idag hävdade Ripple att samarbetet har potential att driva världens första statligt stödda nationella stablecoin. Företaget uppgav också att den nationella digitala valutan skulle kunna implementeras redan under första halvåret 2022. En sådan valuta kanske inte nödvändigtvis klassificeras som en annan CBDC, förklarade Ripple.

Palaus president Suangel Whipps Jr. sa att regeringen strävar efter att ge medborgarna större ekonomisk tillgänglighet genom den nationella digitala valutan.

För Palau innebär partnerskapet med Ripple flera nivåer av tekniskt, kommersiellt, design- och policystöd. För Ripple är det avgörande att utnyttja ett stablecoin med stöd av US-dollar och dess tillhörande användningsfall för att utveckla ett gångbart alternativ till centralbankernas digitala valutor för länder som Palau. Användningsfall som företaget vill utforska inkluderar företagsregistrering i XRP-reskontran.

Som önation är Palau ett av de länder som är mest sårbara för de negativa effekterna av klimatförändringar. Detta gjorde det nödvändigt att alla ekonomiska lösningar som landet kunde genomföra var miljömässigt hållbara. Ripple hävdade att XRP-reskontran är koldioxidneutral och 120 000 gånger mer energieffektiv än att köra blockkedjor och därför mer lämpad för löpning.

James Wallis, VP of Central Bank Engagements på Ripple, betonade att företaget var glada över att arbeta med Palau om sina finansiella och klimatmål:

"Vi har en underbar möjlighet att kombinera vår teknik och erfarenhet med Palaus unika egenskaper för att göra en verklig ekonomisk och social påverkan för landet."

Inlägget Republiken Palau och Ripple kommer att utveckla en US-dollarbaserad digital valuta dök först upp på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *