Förenade Arabemiratens förmögenhetsfond Mubadala investerar nu i kryptovalutor, sa vd

Kryptovalutautrymmet fortsätter att omfamnas av traditionella finansinstitutioner.

VD:n och verkställande direktören för Mubadala Investment Company, en av de suveräna förmögenhetsfonderna i UAE, avslöjade att fonden inte längre är skeptisk till kryptovalutor och nu investerar i ekosystemet.

Khaldoon Al Mubarak sa till CNBC under en nyligen intervju att kryptovalutautrymmet har upplevt en enorm tillväxt under de senaste två åren. Med detta försöker fonden öka sina investeringar i rymden. Han sa:

"Jag tror att din (kryptovaluta) är verklig, det här är ett företag som var värt 200 miljarder dollar för två år sedan och är värt 2,5 biljoner dollar idag, och det växer. Så även om många människor är skeptiska, passar jag inte in i den kategorin.”

Mubadala Investment Company har för närvarande mer än 234 miljarder USD i tillgångar under förvaltning, vilket gör det till en av de största aktiefonderna i Förenade Arabemiraten och världen.

VD:n sa att den Abu Dhabi-baserade fonden nu aktivt investerar i kryptovalutor. Deras investeringar går utöver kryptovalutor eftersom de också investerar i blockchain-företag och andra kryptovalutarelaterade företag.

Kryptovalutautrymmet har attraherat flera traditionella finansinstitut sedan början av året. Marknadstillväxten har övertygat många institutionella investerare att nu betrakta Bitcoin och andra kryptovalutor som ett skydd mot inflation.

Den senaste utvecklingen kom trots att Bitcoin kämpade under $50 000-nivån. Bitcoin nådde en rekordnivå på 69 044 $ förra månaden, men har underpresterat sedan dess. Hittills handlas Bitcoin runt $49 000 per valutanivå.

Bitcoin har tappat nästan 30 % av sitt värde sedan den nådde sin topp. Den baisseartade prestandan sträckte sig till andra ledande kryptovalutor, med Ethereum, Binance Coin, Solana, Cardano och andra som fortsatte att kämpa.

Trots den senaste tidens kamp är marknadsexperter optimistiska om att utsikterna på medellång och lång sikt för Bitcoin och andra kryptovalutor förblir positiva.

Inlägget UAE Wealth Fund Mubadala investerar nu i kryptovalutor, sa VD:n dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.