Analytiker kommenterar Bitcoins fall under 60 000 USD och påpekar att det kan falla ytterligare

Analytiker kommenterar Bitcoins fall under 60 000 USD och påpekar att det kan falla ytterligare

Förra veckan sköt priset på Bitcoin (BTC) i höjden när ryktena om ett ETF-godkännande av Bitcoin i USA tog fart.

Och efter att ha handlat den första BTC-termins-ETFen på New York Stock Exchange (NYSE), nådde priset på BTC ett nytt rekord.

Medan Bitcoin har apprecierat runt 70% jämfört med 21 september, kan kryptovaluta nu sakta ner en aning innan nästa steg. Det är vad du tror analytikern criptomoedas Akash Girimath, FXStreet.

Premiär för ETF:er

Debuten av den första Bitcoin ETF i USA, ProShares, var en framgång. Den första dagen av förhandlingarna nådde volymen nästan 1 miljard USD.

Dessutom, den andra dagen, närmade sig volymen också det uttrycksfulla märket på 1 miljard USD. Sammantaget indikerar detta hög efterfrågan från investerare.

Även om det är ett gott tecken, finns det en månatlig gräns på 2 000 kontrakt som fastställts av Chicago Mercantile Exchange. Och hittills har ProShares ETF sålt 1 900 kontrakt för oktober.

Därför säger analytiker att hypen kring ETF:er inte räcker för att driva BTC uppåt. Det som istället borde driva BTC är investerarnas övergång från guld till Bitcoin.

Bitcoin pris

Enligt Girimath, efter att ha överträffat $65 000, följdes Bitcoins pris av ett snabbt avslag. Nästa dag var det trots allt en minskning med 5,8 %:

”Detta avslag indikerar att vinsttagning sker. Bitcoin-priset antyder möjligheten att bilda en dubbeltopp, vilket är ett toppomvändningsmönster."

Därför, enligt honom, visar den nedåtgående trenden kring ETF och andra parametrar att BTC är på väg att dra sig tillbaka.

"Tillför trovärdighet till denna nedgång är 30-dagarsmodellen för marknadsvärde till realiserat värde (MVRV). Det visar att nästan 20 % av investerarna som köpte Bitcoin förra månaden tjänar. För en 30-dagars MVRV är allt över 10% något att oroa sig för. Eftersom det är på 18% kan marknadsaktörer förvänta sig att BTC-priset korrigeras om dessa investerare beslutar sig för att notera vinster”, påpekade han.

lågt i sikte

Dessutom påpekade analytikern att antalet dagliga aktiva adresser (DAA) och priset på Bitcoin delar sig . Enligt honom leder detta till en baisseartad divergens.

”När priset på en tillgång stiger högre och DAA faller, ses detta ofta som ett fall i användarintresset. Därför en ökning av utflödet av kapital”, sade han.

Slutligen påpekade Girimath att tekniska data och nätverksstatistik tyder på en pessimistisk kortsiktig utsikt. Han förväntar sig en nedgång till $55 000 eller $53 000.

Läs också: "Bitcoin Playboy": Cabo Frio kryptovalutahandlare försvinner med investerarpengar

Läs också: Påverkade köpet av Bitcoin i Brasilien dollarns uppgång?

Läs också: Shiba inu-analys: SHIB upp 800% på 1 månad