Slutet på processen mellan Craig Wright och David Kleinman genererar desinformation i samhället; förstå

Slutet på processen mellan Craig Wright och David Kleinman genererar desinformation i samhället; förstå

Efter flera år i domstol kom äntligen rättegången mellan Craig Wright och David Kleinman till en slutgiltig dom. En domstol i delstaten Florida beslutade att det inte fanns något brott mot något affärspartnerskap mellan de två männen.

Trots det ålades Wright att betala 100 miljoner dollar i skadestånd för kostnaderna för rättegången. Pengarna kommer dock inte att betalas ut till Kleimans familj, utan till W&K Info Defence Research LLC, Floridaföretaget Kleiman och Wright som skapades 2011.

Trots att fällande domen gick igenom ansågs straffet vara mycket mildt eftersom Ira Kleiman, Dave Kleimans bror, krävde 200 miljarder dollar i skadestånd från Wright.

Wright firade utgången av domen och förklarade sig "extremt lättad". Han tänker inte överklaga beslutet, men han har inte sagt när han tänker betala böterna. För Andrés Rivero, Wrights advokat, visade domen "ansvaret" från juryns sida.

förstå fallet

Wright anklagades för att ha stulit 1,1 miljoner Bitcoin (BTC) utvunna av honom och Kleinman 2011. Hälften av beloppet skulle tillhöra Kleinman, men skulle ha dragits av Wright efter hans död 2013. Processen fortsattes av Ira Kleinman, bror av David.

Med domstolens beslut friades Wright från anklagelsen om att ha handlat i ond tro mot sin tidigare partner. Han kommer inte heller att behöva betala det stora belopp som Ira Kleinman krävde i processen.

Sedan 2016 utropar Wright sig själv till Satoshi Nakamoto, personen bakom skapandet av BTC. Under de senaste åren har forskaren kämpat för att söka registrera patent som förhindrar användningen av saker relaterade till kryptovaluta, till exempel vitbok.

Till exempel förbjöd Wright till och med webbplatsen Bitcoin.org att göra dokumentet tillgängligt för nedladdning, som rapporterats av CriptoFácil . Åtgärden vidtogs i januari, men drabbades snart av repressalier, med flera webbplatser som var värd för dokumentet utan kostnad, i trots av den rättsliga åtgärd som Wright vann.

sprida desinformation

Men fallet representerade fortfarande en Pyrrhic seger för Wright. Uttrycket används för att beteckna en situation där någon vinner en strid, men kostnaderna är så höga att förlusterna i de flesta fall är större än vinsterna.

Advokat Vel Freeman lyfte fram denna aspekt när han kritiserade hur fallet hanterades. För honom placerade Rivero sin klient som en absolut vinnare, vilket inte skulle vara sant.

"Det fångade min uppmärksamhet att Andres Rivero hävdar att domen och böterna på 100 miljoner dollar – som säger att hans klient är en tjuv – var en seger. Det är lustigt. Jag önskar dig många fler "vinster". Han hävdade också felaktigt att de erbjöd mer pengar för att avsluta fallet”, twittrade Freeman.

Wright, å andra sidan, släppte en video med erkännande för domen, men förmedlade också felaktig information om domen. Wright hävdade att "juryn uppenbarligen fick reda på att jag är [Satoshi], för annars skulle de ha bestämt något annat. Och jag är". Men i verkligheten konstaterade domstolen helt enkelt att det inte förekom något bedrägeri i Wright-Kleinman-partnerskapet.

I den meningen friades forskaren från anklagelsen om stöld, men juryn höll inte med om hans påståenden om att han är Satoshi Nakamoto. I själva verket var detta inte ens på dagordningen för domen, och advokat Stephen Palley uppgav att Wright hade ljugit.

"För att vara tydlig har juryn inte bestämt att Craig är Satoshi. Ingen i juryn ställde den frågan och det var aldrig en fråga för juryn att avgöra. Det här beslutet har inget prejudikat för andra fall, för det är inte så det fungerar."

Läs också: Ethereums konkurrerande kryptovaluta stiger 12 000 % och utmanar ETH:s tron

Läs också: Topp 10 kryptovalutor kan uppskattas med 420 % 2022, säger analytiker

Läs också: Valar flyttar 1,74 miljarder USD i Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) och skakar marknaden