Nu: Walmart börjar sälja Bitcoin i USA

Nu: Walmart börjar sälja Bitcoin i USA

Efter ett falskt cirkulärt pressmeddelande om att Walmart skulle acceptera betalningar i kryptovalutor började den amerikanska detaljhandeln multinationella sälja Bitcoin i sina butiker.

Kunder kan köpa kryptovaluta på Coinstar -maskiner i Walmart -butiker.

Stormarknaden startade pilotförsäljningsprogrammet Bitcoin genom att lansera 200 Bitcoin -bankomater i 200 butiker i USA.

För att bekräfta informationen verifierade en redaktör för CoinDesk kryptoportal att tjänsten verkligen fungerar. Han köpte en liten mängd BTC på en Pennsylvania Walmart den 12 oktober.

"Coinstar, i samarbete med Coinme, har lanserat en pilot som gör det möjligt för sina kunder att använda kontanter för att köpa Bitcoin", säger Walmart Communications Director Molly Blakeman till CoinDesk via e -post. "Det finns 200 Coinstar -kiosker i Walmart -butikerna i USA som ingår i denna pilot."

Walmarts källa avslöjade att företaget avsiktligt inte publicerade ett officiellt pressmeddelande om det nya Bitcoin -programmet.

Som källan påpekade berodde Walmarts agerande på en falsk annons som släpptes förra månaden och hävdade att Walmart -butiker skulle börja acceptera Litecoin.

Köp av BTC på Walmart

Coinstar är ett företag som är känt för att låta konsumenter växla mynt mot papperssedlar eller presentkort.

Bitcoin -köptjänsten möjliggörs av portföljbolaget criptomoedas Coinme, som specialiserat sig på Bitcoin -bankomater, BTMS.

Enligt CoinDesk, när användaren sätter in räkningarna i maskinen för att förvärva Bitcoin, får han tillbaka den tryckta kupongen.

Därefter måste du skapa ett Coinme -konto och uppfylla kraven "Känn din kund" (KYC). Först då är det möjligt att lösa in kupongen och köpa BTC.

För tjänsten debiteras en avgift på 4%. Dessutom finns det en växelkurs på 7%, enligt Coinstar -webbplatsen. Värden högre än de som debiteras av de viktigaste kryptovalutabörserna.

Walmart planerar också att gradvis installera 8000 Bitcoin -bankomater i USA.

Bitcoin -bankomater i Brasilien

I hela världen expanderar ATM -industrin i kryptovaluta i snabb takt. I Brasilien är detta inte annorlunda.

Nyligen, som rapporterats av CriptoFácil, installerades 15 Bitcoin -bankomater av landets största köpcentrumnätverk.

Åtgärden var resultatet av ett partnerskap mellan Coin Cloud, en tillverkare av Bitcoin -bankomater, och BRMalls, den största köpcentrumskedjan i Brasilien.

Totalt fick åtta städer i São Paulo, Rio de Janeiro, Goiás och Espírito Santo maskinerna.

Den amerikanska lådtillverkaren Coin Cloud var den första som installerade en kryptoaktiv låda i Brasilien . I november 2020 installerade företaget den första utrustningen i lobbyn på Sheraton WTC SP -hotellet.

Coin Cloud -utrustningen fick namnet BTM och ändrade "Automatic Teller Machine" för "Bitcoin Teller Machine" (Bitcoin ATM).

Dessutom är maskinerna av dubbelriktad typ. Det vill säga de tillåter köp och försäljning av digitala tillgångar

Läs också: Mount Gox kan betala upp till 51 miljarder dollar till kunder. förstå effekten på BTC -priset

Läs också: Rafael Portugal förlorade 1,2 miljoner dollar i GAS Consultoria Bitcoin -systemet, säger krönikören

Läs också: Facebook meddelar att det kommer att byta namn för att fokusera på Metaverse