Bitcoin sjunker 15% och kryptovalutamarknaden följer en nedgång. Evergrandes skuld och nya variant av COVID-19 är bland orsakerna till fall

Bitcoin sjunker 15% och kryptovalutamarknaden följer en nedgång. Evergrandes skuld och nya variant av COVID-19 är bland orsakerna till hösten

Kryptovalutaveckan börjar med att Bitcoin och andra kryptovalutor slickar såren av en helg med försäljning. Förra lördagen den 4 december skedde ett massivt uttag, vilket sänkte priset på kryptovalutor med 10% eller mer.

I måndags morse (6) verkade priset ha stagnerat i minus. Bitcoin , till exempel, den största kryptovalutan i kapitalisering, låg kvar på nivån 47 000 USD, även efter mer än 24 timmar efter fallet. I lördags nådde kryptovalutan nivån på 45 000 USD, en minskning med mer än 20% på bara en halvtimmes handel.

Denna måndagsmorgon hade valutan, trots den lätta återhämtningen, fortfarande ett negativt saldo på 17%. BTC:s börsvärde sjönk också med mer än 12%.

Ethereum , den näst största kryptovalutan, föll med cirka 10% till 3 600 $. På måndagsmorgonen fortsatte valutan att försöka återhämta sig och nådde nivån 3 900 USD.

De andra kryptovalutorna följde också Bitcoins nedåtgående trend. Binance coin , Solana ochPolkadot föll till exempel med cirka 10 % vardera. Samtidigt har Cardano, XRP och Dogecoin minskat med cirka 7%.

LUNA- tokenen, som hade presterat otroligt den senaste veckan, sjönk mer än 18 % på bara 24 timmar. Valutan har dock fortfarande ett positivt saldo, som ett resultat av förra veckans rally.

Slutligen har valutan AVAX, från blockchain of Avalanche, fallit ytterligare 14% under de senaste 24 timmarna och nått ett negativt saldo på 29% i nedgång under de senaste 7 dagarna.

Det globala marknadsvärdet för kryptovaluta sjönk med mer än 1% till 2,29 biljoner dollar jämfört med den senaste dagen. Samtidigt har den totala marknadsvolymen sjunkit med mer än 40 % till 121,49 miljarder.

Bitcoin-krasch orsakades av en blandning av problem

Kryptomarknaden avslutade helgen med ett kraftigt fall, utlöst av en kombination av skuldproblem i Evergrande, överdriven hävstång på marknaderna, osäkerhet i Feds ekonomiska politik och fortsatt spridning av Omicron-varianten.

Paniken som genererades hos investerare efter att byggföretaget Evergrande inte betalat skulden var stor. Desperata investerare har sålt av sina Bitcoin-reserver, vilket har orsakat en omfattande inverkan på aktiemarknaden.

Experter garanterar dock inte att massförsäljningen är över. Vissa analytiker försvarar tesen att många valar från marknaden fortfarande letar efter små avkastningar och kan dra sig ännu mer från marknaden.

Enligt vissa experter är det möjligt att nya låsningar i världen kan hålla kryptovalutor på lägre nivåer.

Priset på de viktigaste kryptovalutorna idag:

  • Bitcoin (BTC): 48 157 USD
  • Ethereum (ETH): 4 021 USD
  • Binance-mynt (BNB): 550 USD
  • Solana (SOL): 182 USD
  • Cardano (ADA): $1,29
  • XRP: 0,77 USD
  • Polkadot (PUNKT): 25,33 USD
  • Land (LUNA): 62,03 USD

Läs också: Artist bakom Bored Ape Yacht Club för att avslöja nya NFTs i Art Basel

Läs också: Play-to-Earn: 5 spel att följa i december!

Läs också: Ethereum-eran är över och ETH kommer att bli omkörd av ytterligare ett altcoin, säger trader