Sidius Heroes: Möt ett play-to-earn-spel som blandar dystopi och blockchain

Sidius Heroes: Möt ett play-to-earn-spel som blandar dystopi och blockchain

Blockchain-spel som blandar dystopi och rymdutforskning finns på listan över största löften för 2022. Medan den efterlängtade Star Atlas finns kvar på pappret har ett annat spel fått marknadens uppmärksamhet: Sidius Heroes.

Detta spel blandar MMORPG, rymdutforskning och sensationella slagsmål. Och, precis som alla play-to-earn- spel (P2E), gör det det möjligt att tjäna pengar genom skoj. Kolla nu vad spelet är och hur det fungerar.

Kryptering, blockchain och dystopi

Sidiushjältarnas universum är en dystopi där den tekniska evolutionen har integrerat maskiner och levande varelser. I den här världen dominerade inte maskiner jorden, utan integrerade med dess levande varelser.

På grund av detta skapade mångfalden av varelser och maskiner nya raser, som identifierar karaktärerna i berättelsen. Var och en av "Hjältarna" rankas bland en av de 12 raserna som utgör folken i spelvärlden. Bland dem finns: Bitcoione , Avalanya , Polygopus och Tronguan .

Precis som i det verkliga livet är dessa raser involverade i strider, krig och sökandet efter rikedomar. Det är i denna mening som spelets äventyr uppstår. Spelet låter dig utföra ett brett utbud av åtgärder, från att skapa ett husdjur till att köpa skepp och utforska rymden på jakt efter skatter.

Hur man spelar

För att komma åt spelet måste du ha minst en av de NFT som representerar hjältarna. Med dessa tokens i handen kommer spelaren att kunna komma åt Metaverse of Sidius Heroes.

Spelet har en startsamling på 6 000 NFT-hjältar, uppdelade i tre grupper. Den första, som kallas Partner Heroes , har 4 500 NFT och är den vanligaste. Rare Heroes- samlingen har 1 000 NFT, medan Legendary (den sällsynta av dem alla) består av 500 hjältar.

Av dessa tre grupper är endast Partner-kollektionen tillgänglig att köpa via OpenSea- plattformen. Eftersom spelet fungerar på blockchain Ethereum (ETH), handlas tokens i ETH. Den billigaste NFT handlas till 0,7 ETH, vilket är R$16 000 i nuvarande värden.

Spelet kommer också att tillåta insatser med NFTs, med andra ord, lämna dem att satsa i utbyte mot intäkter.

Med NFT:erna i handen behöver spelaren bara komma åt den officiella webbplatsen och köra spelet på sin dator. Programmet är fortfarande i DEMO-versionen och kan ha problem att köra.

Token typer

Liksom de flesta blockchain- spel har Sidius Heroes två typer av tokens i sitt ekosystem. En av dem (SIDIUS) används inom spelet och kan handlas, medan den andra – Sidius Heroes DAO (SENATE) – fungerar som ett styrverktyg.

SIDIUS-token kommer att användas för att interagera med följande spelplatser:

  • Heroes Collection;
  • Insamling av husdjur;
  • Passiv inkomst med staking, NFT-uthyrning, bland annat.

Dess totala erbjudande är 30 miljarder tokens, varav "bara" 600 miljoner kommer att vara tillgängliga för offentlig försäljning. Projektgruppen och dess reservfond får 18,5 %, medan 15 miljarder (50 %) går till ekosystemet.

SENATEN kommer att fungera som ett styrande token och även som en valuta för köp av mer komplexa varor. Med den kommer spelare att kunna förvärva terräng, rymdskepp och stationer, samt utföra staking.

SENATENS totala erbjudande är 300 miljoner, med 33 % av den totala summan kvar i lagets händer. Ekosystemet kommer att få 35,5% och 6 miljoner (2%) kommer att finnas till försäljning på marknaden.

De två tokens började handlas på börsen Gate.io på onsdagen (15), under paren SIDIUS/USDT och SENATE/USDT. SENATE nådde 25 BRL, men har en kraftig nedgång på 38% denna torsdag (16) och är värd 15,55 BRL vid tidpunkten för denna text.

Läs också: Fond fokuserad på metaverse, NFT:er och kryptovalutor slår ut på marknaden

Läs också: TradingView-kolumn: Pessimism sprider sig bland analytiker

Läs också: Bill tillåter att digitala och Metaverse-tillgångar lämnas i testamente i Brasilien