CryptoMines speltoken förlorar 95 % av sitt värde på två veckor; förändringar väcker misstankar

CryptoMines speltoken förlorar 95 % av sitt värde på två veckor; förändringar väcker misstankar

NFT-spel av modellen play-to-ear (P2E) blev feber från och med 2020. Medan vissa av dem – som Tethan Arena – växer i snabb takt, upplever andra successiva fall. I denna andra grupp finns CryptoMines, ett spel vars token redan har tappat 95 % av sitt värde på två veckor.

Enligt CoinMarketCap var ETERNAL-tokenen värd $792 vid sin historiska högsta, nådde den 25 november. Sedan dess har dock priset på token sjunkit hastigt och noterats till 4,37 US$ denna torsdag (9).

Cotação de token ETERNAL desabou em poucos dias. Fonte: CoinMarketCap.

Som om den kraftiga nedgången inte var nog, upptäckte teamet bakom CryptoMines brister i spelets egen affärsmodell. Som ett resultat kommunicerade de en rad förändringar på onsdagen (8), vilket misstänkte spelets trovärdighet bland spelarna.

förstå spelet

CryptoMines är ett spel släppt på Binance Smart Chain (BSC) som innehöll en blandning av rymdutforskning och token mining. Inledningsvis kunde spelare förvärva ETERNAL-tokenen genom utbyten som Pancakeswap, med Binance Coin (BNB) i transaktionen.

Med polletterna i handen kunde spelare prägla ( mynta ) icke-fungibla tokens (NFT) som representerade fartyg och arbetare. Dessa utgjorde i sin tur flottan för varje spelare, som sedan kunde använda den för att bryta mer EVIG genom de uppdrag som föreslagits i spelet.

Förutom myntandet av NFT:er användes ETERNAL token också för att betala för fartygsbränsle och arbetarkontrakt.

En del av värdet som användes för att mynta polletterna var avsett för en pool av belöningar, från vilken den ETERNAL som delades ut till dem som utförde uppdragen kom ut. Och detta var just en av punkterna som orsakade problem i CryptoMines.

Misslyckande i belöningar och spekulationer

Enligt spelets lag orsakades nedgången i ETERNALs pris av två faktorer. Först började NFTs utfärdas med enorm lätthet, vilket genererade en "inflation" av dessa tokens.

"Det största problemet är att NFTS inte har några extra kostnader eller slitage, vilket orsakar en alltför stor population av dessa tillgångar. Så spelet har nått en punkt där vissa investerare inte har behov av att fortsätta investera igen."

Det vill säga, alla spelare kan nu skapa tokens och behöver inte längre köpa dem. Med det hade spelet inte skapat nya NFT:er för att leta efter tokens i uppdragen.

NFT-prestning är dock det främsta verktyget för att driva på belöningspoolen. Utan det började poolen snabbt torka upp och belöningarna minskade.

För att slutföra problemet har den överdrivna produktionen av NFT:er fått stora aktörer att samla gigantiska flottor. Dessa "valar" gjorde anspråk på de flesta av poolens belöningar och tömde deras pengar snabbare.

Därefter hävdade CryptoMines-teamet att dessa investerare dumpade stora mängder ETERNAL på marknaden. Den massiva försäljningen skulle ha katalyserat det kraftiga prisfallet, enligt teamet.

Misstänkt spridning

Distributionen av tokens på själva marknaden ställer dock tvivel på detta påstående. Enligt spelets vitbok var endast 1,2 miljoner av det totala 5 miljoner ETERNAL-erbjudandet öppet för allmänheten. Det var 250 000 i privat försäljning och 1 miljon i offentlig försäljning.

Med andra ord fanns endast 25 % av det totala erbjudandet på marknaden och kunde därför handlas. Däremot var 42,2 % i händerna på utvecklare på följande sätt:

  • Utvecklingsfond (20 % = 1 000 000 EVIG)
  • Likviditetsfond i LP på Pancakeswap (15% = 751 230 ETERNAL);
  • Reservera för "Spelfunktioner" (5% = 250 000 EVIG);
  • Marknadsföring (2,2%).

Därför är det osannolikt att handlare ensamma var ansvariga för ett så kraftigt fall, med de flesta av medlen hos utvecklare. När denna text skrivs är belöningspotten redan helt tom.

Läs också: Tethan Arena kommer att hyra hjälte i spelet

Läs också: Visa lanserar konsulttjänst för kryptovaluta för partners

Läs också: BTC-antagandet ökar bara: 1 av 4 amerikanska investerare äger redan Bitcoin