Gråskala avvisar avslag på VanEcks spot Bitcoin-applikation

Om SEC kan godkänna framtida Bitcoin ETF:er bör det inte finnas någon grund för att avvisa Bitcoin ETF:er som finns i Grayscale

Investeringsföretaget Grayscale Investment för kryptovalutatillgångar och digital valuta har publicerat ett offentligt brev till Vanessa Countryman, sekreterare för US Security and Exchange Commission (SEC). Företaget hävdade att SEC:s förkastande av Bitcoin ETF:er är oförenligt med kommissionens tidigare beslut.

SEC har tidigare godkänt tre Bitcoin-termins-ETF:er, en vardera från VanEck, Valkyrie och ProShares. Gråskala påpekade och tillade att det därför inte finns någon juridisk förklaring till det senaste avslaget på VanEcks Bitcoin ETF-plats.

Regulatorn "har ingen grund för ståndpunkten att investeringar på derivatmarknaden för en tillgång är acceptabelt för investerare, medan investeringar i själva tillgången inte är det", hävdade Grayscale i brevet.

Värdepappersföretaget anklagade också SEC för att inte följa bestämmelserna i Administrative Protection Act (APA), eftersom SEC behandlar två Bitcoin ETF-produkter på olika sätt:

"Vi anser att detta resonemang har misslyckats med att ta hänsyn till betydande lagstiftnings- och konkurrensutveckling sedan 2017, när kommissionen först övervägde, och avslog, en nationell börsförfrågan om att lista och handla aktier i en kontant ETP Bitcoin."

Gråskala rekommenderade att SEC utesluter kraven i avsnitt 6(5)(b) i Exchange Act för sökande av Bitcoin ETF:er.

En Bitcoin spot ETF fungerar på samma sätt som att hålla tillgången. Investerare kan handla till det aktuella Bitcoin-priset. En Bitcoin future ETF tillåter dock handlare att spekulera i tillgångens framtida pris genom derivat.

SEC avslog VanEcks begäran den 12 november med hänvisning till att begäran inte uppfyllde kraven i Securities Exchange Act från 1934 (Exchange Act). Gråskala lämnade in en liknande order i oktober, med ett beslut som väntas i slutet av året.

Utsikterna för Grayscales förslag att lista GBTC som en ETF i Bitcoin Spot är inte särskilt positiva i ljuset av det senaste SEC-utslaget om VanEck.

Inlägget Grayscale motbevisar applikationsavslag VanEcks plats Bitcoin dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.