Par som bytte militära hemligheter mot XMR förekommer i domstol idag

FBI och NCIS arresterade på lördagen en amerikansk mariningenjör och hans fru för att ha försökt sälja kärnvapenhemligheter till en 'utländsk part'

Jonathan Toebbe, en kärntekniker för den amerikanska flottan, och hans fru Diana Toebbe häktades av federala myndigheter för att ha påstått handla konfidentiell militär information . Paret greps medan de gjorde vad som skulle ha varit en tredje överföring i Jefferson County, West Virginia. Toebbe sägs ha fått totalt 100 000 dollar i Monero (XMR) från en undercover FBI -agent som utger sig för att representera en representant för en utländsk makt på jakt efter militära hemligheter.

En ingenjör som arbetade med Naval Nuclear Propulsion Program, hade Toebbe sålt information om utformningen av kärnkraftsdrivna krigsfartyg till "utländska makten" i ungefär ett år. Hans position som kärntekniker i marinen gav honom ett nationellt säkerhetsgodkännande från det amerikanska försvarsdepartementet, vilket gjorde att han kunde få konfidentiell information.

Han skickade först begränsad information till en utländsk regering i april förra året. Kärnteknikern använde ett krypterat mejl för att göra affärer med motparten, som han trodde representerade ett främmande land. Utbytet varade månader innan de nådde en överenskommelse som skulle få honom att ta Monero för den information han stal.

Toebbe fick den första betalningen, på $ 10.000 i kryptovaluta , med målet att cementera relationen i början av juni. Han överlämnade sedan ett SD-kort gömt i en smörgås på en i förväg arrangerad plats i West Virginia med sin fru som utkik den 26 juni. Han mailade sedan dekrypteringsnyckeln till SD -kortet, som innehöll information om kärnreaktorer i havet, efter att ha fått en andra betalning på 20 000 dollar i kryptovaluta.

Två månader senare gjorde han en liknande leverans, men den här gången till East Virginia. Han använde ett paket tuggummi för att dölja SD -kortet och efter att ha skickat in dekrypteringsnyckeln fick han 70 000 dollar. Ovetande om att hela växeln hade varit en installation levererade Toebbe det tredje paketet på lördagen men greps på plats av FBI -agenter som jagade honom. Agenterna ska ha spårat Toebbe och identifierat honom i de två första leveranserna.

Paret tros ha använt den integritetsinriktade Monero för transaktionen på grund av dess höga anonymitet. Det är känt att valutan är nästan omöjlig att spåra eftersom dess adresser inte är offentligt synliga utom för parterna som är involverade i transaktionen. Dess användning i kriminell verksamhet fick olika regeringsavdelningar att anlita experter för att bygga verktyg och system som kan spåra transaktioner som involverar kryptovalutor.

Inlägget Par som bytte militära hemligheter för XMR framträdde i domstol idag visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *