Blockchain-teknologi är viktigare än Bitcoin, säger Goldman Sachs VD

Blockchain är tekniken bakom Bitcoin och många andra kryptovalutor, och vissa tycker att det är viktigare.

I en nyligen intervju med CNBC:s Squawk Box sa Goldman Sachs VD David Solomon att han tror att blockchain-teknologi är mer än viktig än Bitcoin. Blockchain är den underliggande tekniken för Bitcoin och har användningsfall utanför finansiellt utrymme. Salomo sa;

"Jag tror att bitcoin egentligen inte är huvudsaken. Nyckeln är hur blockkedjan eller andra tekniker som ännu inte har utvecklats kan påskynda takten i digitaliseringen av hur finansiella tjänster levereras. ”

På frågan om sin åsikt om Bitcoin sa han att kryptovaluta inte är något för honom. Solomon är inte den första bankchefen som kommer ut och pratar om Bitcoin och det bredare utrymmet för kryptovaluta. Han sa;

"Min syn på bitcoin, till exempel, är att jag inte riktigt vet, men det är inte riktigt något, du vet, individuellt som är viktigt för mig."

Han tillade dock att även om Bitcoin inte är något för honom, säger Solomon att det är en spekulativ tillgång, och Goldman Sachs måste erbjuda det till sina kunder och låta dem satsa på marknadens prestanda. Han påpekade att Goldman Sachs försöker dra fördel av blockchain-teknologin för att förbättra ett brett utbud av sina produkter och tjänster.

Goldman Sachs är en av världens ledande finansiella institutioner som för närvarande tillhandahåller krypteringsrelaterade tjänster till sina kunder. Investeringsbanken låter sina rika kunder få tillgång till Bitcoin genom terminskontrakt.

Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citi och BNY Mellon är några av de andra ledande bankerna som också tillhandahåller krypteringstjänster till sina kunder. Bitcoin har underpresterat förra månaden, med priset som sjunkit med mer än 30 % från det högsta det nådde för några veckor sedan. Hittills handlas Bitcoin strax under $48k-nivån.

Posten Blockchain-teknologi är viktigare än Bitcoin, säger Goldman Sachs VD dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.