Vitreo lanserar ytterligare två kryptoaktiva fonder med fokus på Smart Coins

Vitreo lanserar ytterligare två kryptoaktiva fonder med fokus på Smart Coins

Den brasilianske förvaltaren Vitreo lanserade fler kryptovalutfonder i onsdags (1). Enligt ett uttalande som skickats till CriptoFácil är de två fonderna Vitreo Cripto Smart och Vitreo Coin Smart.

Som namnet antyder investerar båda fonderna i så kallade Smart Coins, kryptovalutor som verkar i nätverk som är specialiserade på smarta kontrakt. Till exempelEthereum och Binance Coin . De nya fonderna är öppna för både privatpersoner och kvalificerade investerare.

Båda fonderna kommer att ha aktiv förvaltning av huset och validering av Empiricus forskning. Analyshuset ingår i samma innehav som kontrollerar Vitreo.

Känn till medlen

Den första fonden är Vitreo Cripto Smart , som är begränsad till kvalificerade investerare. Strategin för denna fond är att allokera 100 % av det egna kapitalet i tillgångar relaterade till smarta kontrakt. Fondens kryptovalutaportfölj avslöjades inte, men Vitreo sa att Ether (ETH) är en av dem.

"Ethereum är en kryptoaktiv som är en del av universum för smarta kontrakt. Inom kryptouniversumet är detta en avhandling som använder blockkedjeteknik för att registrera kontrakt. Det skulle vara slutet för notariekontor. Nätverket behåller all transaktionshistorik och är ett sätt, för användaren, mycket säkrare än notariekontoret”, sammanfattar Jojo Wachsmann, partner och CIO på Vitreo.

Enligt information från fonden är det initiala bidraget R$5 000, med en administrationsavgift på 1,5 % per år. Den prestationsbaserade avgiften kommer att vara 20 % på vad som överstiger fondens jämförelseindex (ICE US Treasury Short Bond Index TR +2 %). Eftersom den investerar i tillgångar utomlands har fonden begränsad tillgång.

På andra plats kommer Vitreo Coin Smart , en fond som riktar sig till alla investerarprofiler. Denna fond har 20 % exponering mot Vitreo Cripto Smart och 80 % mot kryptoaktiva ETF:er noterade på B3. Den minsta initiala investeringen är 1 tusen R$ och administrationsavgiften är 0,34 % per år.

Å andra sidan är den prestationsbaserade avgiften indirekt, eftersom den endast inkluderar resultatet för de investerade medlen. Investeraren kommer alltså inte att debiteras direkt, eftersom det inte finns något specifikt riktmärke.

Manager diversifierar marknader

Med de två nylanserade fonderna har Vitreos plattform redan nio kryptovalutaprodukter. Utöver den innovativa aspekten värdesätter Vitreos portfölj också mångfald: de är investeringsteser som gäller i olika kryptovalutor och specifika segment som DeFi (decentraliserad finans), NFTs och nu intelligenta kontrakt.

I denna mening erbjuder förvaltaren gott om alternativ för diversifiering i sektorer med hög avkastningspotential. Waschmann lyfter fram vikten av detta, särskilt i en tid då traditionella tillgångar lider stora förluster i Brasilien.

"Den största fördelen med avhandlingen och denna struktur som vi skapade är att underlätta tillgången till portföljens tillgångar, samt att lägga till fondens sammansättning kuratorskapet för Empiricus och Vitreo tillgångar, vilket ger investerare tokens med hög potential för uppskattning . När Ibovespa ackumulerar fem månader av på varandra följande nedgångar ger fonderna utsikter till god avkastning för investerare”, förklarar han.

Läs också: Expansion: Blockchain.com tillkännager kontor i Brasilien och köp av argentinsk kryptoplattform

Läs också: Binance Smart Chain implementerar framgångsrikt BNB Continuous Burning Scheme

Läs också: Solana stiger 2%; Dogecoin steg 0,33% och LUNA steg 8% och nådde ett rekordpris. Kolla in kryptovalutamarknaden idag