MDT tillkännager dataorakel för att överbrygga kapitalmarknaden och DeFi

Oraklet tillåter utvecklare i den decentraliserade finanssektorn att säkert integrera affärsdata utanför kedjan.

Det decentraliserade Data Exchange Network Measurable Data Token (MDT) presenterade en uppsättning finansiella data -orakel för att förena traditionell finansiering och decentraliserad finansiering (DeFi).

Den blockchain- baserade tjänsten kallas Measurable Finance (MeFi) och kommer att tillhandahålla de säkra anslutningsutvecklare som behöver när de kommer åt extern data för on-chain-användning, säger plattformen i ett pressmeddelande.

Med MeFi installerat kan blockchain -gemenskapen säkert navigera mellan smarta kontrakt och traditionella finansmarknader, med funktionalitet aktiverad för Ethereum och via testnät.

MeFi-gränssnittet gör det möjligt för utvecklare att få tillförlitliga handelsdata i realtid från alla marknader, inklusive globala börser som New York Stock Exchange (NYSE), Hong Kong Stock Exchange (HKEX) och Nasdaq.

Varför är orakler viktiga?

Oracles tillhandahåller ett decentraliserat nätverk genom vilket blockchain-användare kan komma åt verkliga data och ansluta det till smarta kontrakt på blockchain. Tillväxten inom kryptovalutaindustrin fortsätter att se mer och mer data komma upp i kedjan.

För att säkerställa säkerhet och äkthet har orakel som MeFi och de som nås via Chainlink (LINK), bland andra nätverk, visat sig vara mycket viktiga för utvecklare.

För MDT är huvudsyftet att få ut decentraliserade datadelningstjänster på marknaden. När ekosystemet väl är på plats hoppas laget att dess användning i DeFi kommer att hjälpa projekt att uppnå mainstream adoption.

MDT vill också undersöka möjligheten att ge utvecklare av decentraliserade applikationer (dApps) tillgång till viktiga uppgifter som finansiella resultatrapporter, derivat och börshandlade fonder (ETF: er).

"Data är som en supermakt på kapitalmarknaderna. Om DeFi ska bli populärt måste DeFi-innovationer och Dapps ansluta till det yttre sammanhanget ", säger MDT-grundaren Heatherm Huang i ett uttalande .

Enligt honom är plattformens MeFi-tjänst som "Bloomberg on blockchain" , med dess säkerhetsprotokoll i världsklass som gör det lättare för användare att växla mellan smarta kontrakt i nätverket och kapitalmarknader utanför nätet.

Inlägget MDT tillkännager dataorakel för att överbrygga kapitalmarknaden och DeFi visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *