Semester med Bitcoin: Brasilianska Fernanda Guardian berättar om sin erfarenhet i El Salvador

Semester med Bitcoin: Brasilianska Fernanda Guardian berättar om sin erfarenhet i El Salvador

Den 7 september gjorde El Salvador historia genom att anta Bitcoin (BTC) som sin officiella valuta. Kryptovalutan accepteras nu tillsammans med dollarn på alla anläggningar över hela landet.

Nästan en månad senare, den 3 oktober, gav sig den brasilianska analytikern Fernanda Guardian ut på ett lika historiskt äventyr. Guardian lämnade São Paulo till San Salvador och bestämde sig på egen hand för att utforska landet och använda BTC i praktiken.

Under sin resa gav kryptovalutanalytikern upp sin roll som en stabil hodler och köpte några av de dyraste måltiderna i hennes liv. Mellan lunchen på McDonald's och piña coladas tog Guardian med en rapport till CriptoFácil om hans resa.

den första lunchen

Ankomsten till flygplatsen i San Salvador ägde rum kl. 13.00 den 3 oktober, lokal tid. Så det var lunch. Men innan han köpte någonting överförde Guardian cirka 0,00116257 BTC (R $ 320 vid den tidpunkten då) till sin plånbok.

Enheten som analytikern valde var Muun Wallet, en plånbok som stöder transaktioner via Lightning Network (LN). Och som CriptoFácil rapporterade, ökar antagandet av snabb och billig transaktionsteknik i exponentiell takt i El Salvador.

Enligt Guardian motsvarade beloppet de utgifter hon planerade att ha under hela resan. Sedan skedde den första transaktionen: lunch på den lokala McDonald's.

"Eftersom saldot redan visas i min plånbok kunde jag lägga min beställning och välja alternativet att betala med Bitcoin. En QR -kod genererades som lästes av Muun Wallet med värdet av min beställning. Betalningen gjordes via Lightning Network och transaktionen bekräftades omedelbart. Då kunde jag äntligen njuta av min Big Mac betald i BTC ”, säger Guardian.

Förutom registrering i själva portföljen ger inköpsfakturan information om att beloppet betalades i BTC. Men priset visas inte i satoshis, utan i dollar – vilket fortfarande är den valuta som används i de flesta anläggningar.

Nota fiscal do almoço pago em BTC. Fonte: divulgação.

prisuppgift

För många människor kan det vara en svår upplevelse att använda BTC som valuta. När allt kommer omkring, hur bestämmer jag priserna i en så volatil valuta?

Som framhållits av Guardian är dollarn fortfarande räkneenheten. Men flera anläggningar visar priser både i dollar och i satoshis, BTC: s räkneenhet. Under sin resa till Starbucks spelade Guardian in en bildskärm som visade priser i båda valutorna.

När det gäller BTC presenterades offerten i realtid, det vill säga den ändrades enligt kryptovalutans volatilitet. Skärmarna har tre prismönster: dollar, satoshi och BTC. Således visas en produkt som till exempel kostar 1,00 US $ så här på skärmen:

  • pris i dollar: 1,00 US $
  • pris i satoshis: 1 941 sats
  • pris i BTC: 0,00001941 BTC

Uppdateringen i realtid fungerar som ett sätt att skydda anläggningen. I den meningen tenderar effekterna av kraftiga stigningar eller fall i priser att minska.

På Starbucks, även i huvudstaden San Salvador, hittade jag en surfplatta som uppdaterar priset i realtid. Så det var möjligt att bestämma priset på min Frappuccino i satoshis (den minsta delen av en Bitcoin, som den riktiga centen), säger Guardian.

Tablet com preços cotados em três padrões. Fonte: divulgação.

Vulkaner och gruvdrift

Förutom att göra BTC till officiell valuta vill El Salvadors regering stiga upp som ett centrum för gruvdrift kryptovaluta .

Även om det har ett litet territorium har landet cirka 20 vulkaner, varav sex fortfarande är aktiva eller potentiellt aktiva. Och en del av Guardians resa var reserverad för att besöka dessa vulkaner.

Analytikern befann sig i Cerro Verde National Park, som är ett miljöskyddat område. I denna park ligger två vulkaner, Izalco och Ilamatepec, som båda anses vara aktiva.

Om å ena sidan vulkaner utgör risker när de bryter ut, å andra sidan fungerar de som en viktig geotermisk källa i tider av "fred". Enligt FN: s klimatförändringsorgan (UNFCC) är cirka 27% av landets energi geotermisk, genererad genom vulkaner.

Praktiskt taget all denna energi genereras av det statliga LaGeo, som redan har ett partnerskap med regeringen. I denna bemärkelse hade El Salvador redan gruvat runt 0,0059 BTC, eller cirka 2112 R $ till det nuvarande priset.

Um dos mais de 20 vulcões de El Salvador. Fonte: divulgação.

El Zonte -stranden och säkerhet i landet

Det är omöjligt att tala om El Salvador utan att nämna El Zonte -stranden, vars berömmelse går tillbaka till två skäl. Den första är dess berömmelse som en viktig surfplats i Centralamerika, medan den andra är naturligtvis BTC.

Stranden är hem för Bitcoin Beach, ett samhälle som var banbrytande för antagandet av kryptovaluta i landet. Redan före godkännandet av Ley Bitcoin uppmuntrade Bitcoin Beach -projektet redan lokala handlare att acceptera kryptovaluta som betalning.

Som är fallet över hela landet har de flesta handlare i El Zonte inte tillgång till banker. Därför var framgången omedelbar, med skyltar, annonser och flera referenser till BTC som finns i regionen.

" Bitcoin Beach -projektet skapar ett ekonomiskt ekosystem vid El Salvadors kust, där de flesta människor inte har tillgång till bankkonton och lokala företag aldrig skulle kunna kvalificera sig för de företagskonton som behövs för att acceptera kreditkort", påpekar Guardian.

Comunidade Bitcoin Beach. Fonte: divulgação.

Lektioner från en soloresa

Guardian påpekar att soloresan i Salvadoranskt territorium lämnade flera viktiga lärdomar, inte bara relaterade till BTC, utan livet som helhet.

För det första lyfter det fram BTCs vision utöver en investering. Ja, det är obestridligt att priset och uppskattningen, särskilt på finansmarknaden, spelar stor roll. Men det finns också en social komponent i att använda BTC.

Detta är trots allt en teknik som kan nå en isolerad strand med få invånare och ge dem global ekonomisk tillgång. På bara några dagar inkluderades hälften av El Salvadors befolkning i det finansiella systemet tack vare BTC – en sann framgångssaga om en digital revolution.

" Det (BTC) gör det möjligt för småföretag och etableringar att behålla sin verksamhet i fattigare regioner, där det traditionella finansiella systemet inte räcker till, till exempel banktjänster för bankkonton", understryker analytikern.

Den andra lektionen innebär pedagogiskt arbete, vilket är nödvändigt för att människor ska lära sig hantera BTC. I den meningen belyser Guardian återigen arbetet i El Zonte -samhället, särskilt med tillgång till Lightning Network.

Slutligen framhöll Guardian den globala aspekten av att använda BTC, som faktiskt är en global valuta. Dess användning överskrider gränser, territorier, nationaliteter och förenar både lokala salvadoraner och turister.

" Bitcoin är ett universellt språk, eftersom problemen i fiat -valutan, som inflation och den ständiga försämringen av vår köpkraft, påverkar olika länder i olika grad", avslutar han.

Läs också: Bitcoin -analys: Nästa mål är 100 000 dollar

Läs också: Företaget erbjuder 1 miljon dollar för dem som avslöjar Tether -bokningar (USDT)

Läs också: På mindre än 1 dag i livet ber amerikanska senatorer redan Facebook att ge upp sin plånbok med kryptovaluta