Biträdande medlem 'kryptovalutaföretag' avbryter betalningar i Cabo Frio

Biträdande medlem 'kryptovalutaföretag' avbryter betalningar i Cabo Frio

Spartacus Consultoria, med huvudkontor i Cabo Frio, är den nyaste medlemmen på listan över "kryptovalutaföretag" i sjöarna som har stängt sin verksamhet. Företaget lovade en inkomst på 14% per månad på förmodade investeringar i kryptovalutor .

Men det speciella med Spartacus är att det tillhör kaptenen för militärpolisen Diogo Souza da Silveira.

Som hittat av O GLOBO är Silveira partner och vän till statens ställföreträdare Fillipe Poubel (PSL) som ansvarar för nattklubben Buda Lounge Bar, som ligger i Cabo Frio.

Poubel förnekar dock något förhållande till Spartacus. Till O GLOBO sa han att "han inte har och har aldrig varit en del av något samhälle som involverar finansiella investeringar."

Spartacus Consulting stoppar betalningar

Efter att företaget stoppat de utlovade betalningarna bildades några grupper på WhatsApp av kunder som påstås ha skadats av företaget.

En av dem är ”Lesados Spartacus” som samlar minst 210 personer. En annan är e ”Lurad av Spartacus” med minst 100 medlemmar.

På Instagram, å andra sidan, skapades det från profilen “spartacus_golpista” som gör publikationer som ber företagets kunder ”att inte falla i minoritetens hög” och inte att fördöma företaget.

Ett utdrag från den första publiceringen av profilen, som är från den 17 oktober, lyder:

”Enligt uppgifter från hans närstående är Diogo villig att betala alla. Han har inte försvunnit, han bor fortfarande på samma ställe. Han tar sig bara tid att hantera hela den här situationen och returnera allas pengar. ”

Denna torsdag (20) finns det publikationer som ber kunderna att "sluta agera utifrån känslor". Författaren till publikationerna säger att Diogo ”var ansikte mot ansikte” och tog emot kunder i sin nattklubb och planerade ett nytt möte den 29 oktober.

”Trio Elétrico, demonstrationer, press, polis, inget av detta kommer att hjälpa, tvärtom kommer det att komma i vägen”, säger en annan publikation. "Glaidson är arresterad och ingen kommer någonsin att få dessa pengar igen", tillade han och hänvisade till ledaren för den påstådda Bitcoin -pyramiden Cabo Frio GAS Consultoria Bitcoin.

dominoeffekt

Som nämnts är Spartacus bara ett av Lakes Region -företagen som slutade betala sina kunder.

Innan den stängde ESA Consultoria & Investimentos, Alphabets, Eagle Eyes Investimento, Black Warrior (BW) och Decolar Investimento, som opererade i regionen, sina dörrar.

Dominoeffekten började efter att Operation Kryptos demonterade GAS Consultoria Bitcoin och grep Glaidson Acácio dos Santos. Företaget skulle ha flyttat 38 miljarder dollar med det förmodade pyramidesystemet.

Läs också: Cboe förvärvar ErisX -plattformen och återgår till kryptovalutamarknaden

Läs också: Bitcoin Critic Manager registrerar upp till 34% i sina fonder

Läs också: En annan barriär bryts: Spanien ger banker och börser en vecka för att be om att lagligt fungera med Bitcoin