Michael Saylor kallar Bitcoin en global reservtillgång

Bitcoin är fortfarande den ledande kryptovalutan, men vissa känner att det inte är ett bra betalningsalternativ.

Michael Saylor, miljardärens VD och grundare av business intelligence-företaget MicroStrategy, tror att Bitcoin är den bästa tillgångspoolen i världen. Han anser dock inte att det är ett utmärkt betalningsmedel för varor och tjänster.

Han sa detta under en nyligen intervju med CoinDesk TV . Det har varit en intensiv debatt om det bästa användningsfallet för Bitcoin. Många har hävdat att dess bästa funktion är att lagra värde, medan andra tror att det är att vara en valuta. Saylor tillhör den första gruppen. Han sa:

"Du vill inte betala för ditt kaffe med din bitcoin, du vill betala för ditt kaffe med ett mynt. Det kommer att finnas volatilitet, men det verkar som om vi nu har ett universellt erkännande av att världen behöver inflationsskydd. Så om du har bitcoin, sälj inte.”

Enligt MicroStrategys vd är Bitcoin världens reservtillgång medan den amerikanska dollarn är världens bästa reservvaluta. Saylor sa att att se Bitcoin som en tillgång snarare än en valuta gör det lättare för finansiella tillsynsmyndigheter. Han la till detta :/

"Alla dessa regler … är faktiskt regleringar som begränsar användningen av en digital tillgång som en valuta snarare än en egenskap."

MicroStrategy är kanske det mest optimistiska kryptovalutaföretaget i världen. Bolaget har köpt bitcoins för mer än 3,5 miljarder dollar de senaste månaderna. MicroStrategys Bitcoin-innehav är nu nära 7 miljarder dollar, men företaget planerar inte att sälja sin BTC-aktie någon gång snart.

Bitcoin har presterat dåligt de senaste veckorna. Priset på den ledande kryptovalutan har sjunkit med mer än 20% från det högsta som det nådde tidigare förra månaden. Hittills handlas BTC strax över $55k-märket.

Inlägget Michael Saylor kallar Bitcoin en global standby-funktion dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.