Sri Lanka tillkännager kommitté för att studera digitala tillgångar

Kommittén kommer att se över andra länders regelverk innan den lägger fram ett förslag om den mest effektiva ramen för Sri Lanka

Sri Lankas regering meddelade i fredags i ett pressmeddelande att den godkänt inrättandet av en åtta-personers kommitté som har till uppgift att se över regler för digitala tillgångar i andra länder. Department of Government Information (DGI) framhöll specifikt Europeiska unionen, Dubai, Malaysia och Filippinerna som några exempel som skulle studeras för att förstå hur blockchain -teknik kan hanteras.

Kommitténs lansering kommer att vara i linje med Sri Lankas nationella politiska ramverk, som insisterar på vikten av att forma ett teknikbaserat samhälle. Landet avser att använda studieresultaten för att överbrygga klyftan mellan det sydasiatiska landet och några av dess partner.

"Behovet av att utveckla ett integrerat system för digital bank, blockchain och kryptoteknik gruvdrift har identifierats för att följa med regionens globala partner när de expanderar handeln till internationella marknader ", säger pressmeddelandet.

Förutom att identifiera hur man kan hålla kontakten med resten av sina partners när det gäller kryptovalutor, digitala tillgångar och gruvdrift, måste kommittén också studera aspekter av att skydda klienter mot kriminell verksamhet. Detta inkluderar procedurer för att känna till din kund (KYC) , anti-penningtvätt (AML), finansiering av terrorism och kriminalitet kring digitala tillgångar.

Kommittén består av åtta personer som representerar olika perspektiv eftersom de innehar viktiga positioner i olika organisationer. Mastercard Sri Lanka och Maldiverna direktör Sandun Hapugoda och Sujeewa Mudalige, chefspartner för PricewaterhouseCoopers Sri Lanka, är några av de framstående namnen i kommittén.

Sri Lankas tillvägagångssätt för blockchain -teknik har inte definierats helt fram till denna punkt. Med inrättandet av en kommitté för just det, kan landet enkelt locka investerare till sin kryptovaluta -sektor. Dessutom ökar behovet av att anta kryptovaluta eftersom många befolkningar går närmare digitala tillgångar.

En ny rapport från Chainalysis visade att regionerna i Syd-, Centralasien och Oceanien såg betydande siffror vid införandet av kryptovalutor. Chainalysis -rapporten noterade en ökning med 706% i regionen och tillade att asiatiska länder ledde i adoption jämfört med den europeiska regionen som ledde i transaktionsvärde.

Sri Lankas regering är långt ifrån positiv till kryptovaluta. Landets centralbank utfärdade en varning för investeringar i kryptovaluta i april, med hänvisning till bristen på tydlig reglering, volatiliteten i samband med kryptovalutornas och kryptovalutornas roll i kriminell verksamhet, allt från terrorism till ekonomiska brott.

Inlägget Sri Lanka tillkännager kommitté för att studera digitala tillgångar visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *