El Salvador för att kanalisera Bitcoin -intäkter till ett veterinärprojekt

El Salvadors president delade sin plan att använda Bitcoin -vinster för att inrätta ett djursjukhus på lördag

El Salvadors president Nayib Bukele meddelade via en Twitter -tråd under helgen att nyligen intjänade Bitcoin -vinster skulle omdirigeras för att finansiera ett veterinärprojekt. Bitcoin bröt återigen marknadsvärdet på 1 biljon dollar när det passerade 55 000 dollar förra veckan. El Salvador utmärkte sig som en av vinnarna när landets Bitcoin Trust växte.

President Bukele sa att landet gjorde cirka 4 miljoner dollar i vinst från den senaste Bitcoin -körningen. Han tillade att beloppet kommer att användas för att bygga ett sjukhus för husdjur i landet. Han klargjorde också att inget av bitcoin som det sydamerikanska landet behöll i sin reserv skulle behöva användas för byggandet av sjukhuset.

"Förresten, vi säljer ingen #BTC, vi använder USD -delen av fonden eftersom BTC -delen nu är värd mer än när fonden bildades. För övrigt kommer Animal Hospital sannolikt att stiga mot dollarn. #Bitcoin är däremot en deflationär valuta , "skrev han.

Presidenten gav också mer information om sjukhusets föreslagna utformning, med detaljer om att det skulle vara utrustat för att hantera 128 nödsituationer, 64 operationer, 32 röntgenprocedurer och 384 konsultationer om dagen. Projektet representerar en av de första stora sociala fördelarna med El Salvadors Bitcoin -beslut, vilket kommer att gå långt för att mildra hur splittrande det har varit.

Innan Bitcoin officiellt lanserades som den officiella valutan gick några salvadoraner ut på gatorna för att beklaga beslutet och sa att det var förtryckande. Vissa hävdade att målet var att förlänga Bukele -regimen. Internationella organ som IMF bidrog också och avfyrade varningar till El Salvador innan de officiellt lanserade Bitcoin som lagligt betalningsmedel.

På senare tid, Ethereum grundare Vitalik Buterin s Reddit post tycktes ifrågasätta president Bukele taktik att driva för Bitcoin adoption. Buterins främsta stridspunkt är att befolkningen i Salvador saknade adekvat utbildning om kryptovalutor.

"Denna taktik att föra BTC till miljontals människor i El Salvador samtidigt, nästan utan försök till förutbildning, är hänsynslöst och riskerar att ett stort antal oskyldiga människor hackas eller luras. Skäms över alla (okej) , okej, jag ska skrika de främsta syndarna: skam över Bitcoin -maximalisterna, som berömmer honom utan kritik , säger han.

Inlägget El Salvador för att överföra Bitcoin -intäkter till ett veterinärprojekt visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.