Kommer Bitcoin sannolikt att förlora sin supportnivå på $45 000 snart?

Bitcoins prestanda sedan den andra veckan i november har varit dålig, och kryptovaluta kan snart ge ytterligare förluster.

Den ledande kryptovalutan har underpresterat under de senaste veckorna. Sedan den nådde rekordnivån på $69 044 förra månaden har Bitcoin tappat mer än 30 % av sitt värde. Hittills har Bitcoin kämpat för att hålla sig under $50 000-nivån, och nedgången kan sträcka sig ännu längre.

Det finns ingen större katalysator bakom Bitcoins nuvarande dåliga prestanda. Kryptovalutamarknaden genomgår en stor korrigering, efter att ha upplevt en kraftig uppgång sedan början av året. Prisfallet kommer trots många förutsägelser från experter om att priset på Bitcoin kommer att stiga före årets slut.

Flera kryptovalutaexperter och analytiker har förutspått att Bitcoin sannolikt skulle nå 100 000 $-strecket före slutet av 2021. Två veckor in på ett nytt år har dock Bitcoins pris sjunkit mer än 50 % från det förutsagda målet, och kan falla ytterligare.

Huvudsakliga nyckelindikatorer

4-timmars BTC/USD-diagrammet är nere när Bitcoin fortsätter sin svaga utveckling i slutet av 2021. Från och med denna presstid handlas Bitcoin för 46 995 $, en nedgång med mer än 1% under de senaste 24 timmarna.

MACD-linjen ligger under den neutrala zonen, vilket indikerar en baisseartad marknadstrend. Dessutom visar 14-dagars RSI av 35 att Bitcoin för närvarande är översålt och fortsätter att möta säljtryck från investerare.

Om det nuvarande marknadsläget består kommer Bitcoin sannolikt att förlora sin viktigaste stödnivå på $45 000 för första gången sedan september. En utökad baisseartad prestation skulle innebära att BTC skulle kämpa för att försvara supportnivån på $40k under de kommande timmarna och dagarna.

Men om tjurar återtar kontrollen, kan BTC ta igen en del av sina förluster och återhämta sig mot den första stora motståndsnivån på $50 231. Såvida det inte blir ett utdraget rally, bör motståndsnivån på $52 046 begränsa alla kortsiktiga hausseartade prisrörelser.

Inlägget Kommer Bitcoin sannolikt att förlora sin supportnivå på $45 000 snart? dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.