Rosengren hävdar att USA: s CBDC kommer att separeras från andra digitala tillgångar

En digital valuta kan komma i USA snart, men blockchain kommer inte att spela en avgörande roll för dess utveckling

Boston Federal Reserve Bank of Boston Eric Rosengren avslöjade nyligen att han inte ser användningen av blockchain i den långsiktiga utvecklingen av en centralbanks digital valuta (CBDC). Rosengren kom till denna slutsats efter att ha läst en opublicerad samarbetsartikel av det privata forskningsuniversitetet Massachusetts Institute of Technology och Federal Reserve Bank . Forskningsarbetet tillkännagavs i slutet av förra månaden och bör släppas före årets slut.

Den tidigare Fed-chefen sa att även om en framtida centralbankstyrd digital valuta kan finnas i planerna i USA, kommer den troligen att finnas i ett byråkratiskt protokoll snarare än en blockchain. Rosengren tror att så är fallet eftersom blockchain inte skulle uppfylla behoven hos en CBDC på ett tillfredsställande sätt. Han noterade att regeringen kan välja att anpassa sig till befintliga digitala pengaröverföringsplattformar.

"… För att vi vill ha tillräckligt med genomströmning och transaktionshastighet så att distribuerad huvudbok inte är en lika effektiv mekanism för att möta den typ av operativa behov som vi tror att vi kommer att behöva ", förklarade han.

Rosengren hävdade att utvecklingen av ett CBDC kräver samarbete mellan Vita huset och kongressen. Således projekterar den tidigare chefen att det kan ta ett tag innan den digitala valutan är etablerad. Han tillade att CBDC som skulle utvecklas skulle vara ömsesidigt uteslutande med andra kryptovalutor.

Rosengrens kommentarer har stor vikt med tanke på att han är en mycket erfaren före detta bankchef. Han tjänstgjorde också som ordförande i Federal Reserve Bank i fjorton år innan han avgick och avgick. Rosengren sa tidigare att forskning kring CBDCs fokuserade mer på fördelar och kostnader än på tekniken bakom dem.

När han talade vid ett virtuellt evenemang på Harvard Law School i maj, medan han fortfarande var på kontoret, indikerade han att frågor om integritet och finansiell stabilitet måste spela en nyckelroll i alla beslut om att starta ett CBDC.

"Det är viktigt att påpeka att detta är undersökande arbete, och alla beslut att gå vidare med en sådan valuta beror på en mängd olika faktorer utöver teknisk genomförbarhet och genomförande, " sa han.

Inlägget Rosengren säger att USA: s CBDC kommer att separeras från andra digitala tillgångar visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.