Discord-Metamask-teaser utlöser reaktion mot NFT:er

Discord-Metamask-teaser utlöser reaktioner mot NFT

Motreaktionen mot NFT:er har bryggt på sedan de första JPEG:erna kom ut på marknaden i slutet av förra året och gav avslöjande summor.

Belackare kallar dem ett bedrägeri, uppföljaren till den initiala valutaerbjudandebubblan som sprängde den sista stora kryptovalutaboomen 2018. Kritiker har sagt att du kan högerklicka och spara NFT:er, så vad gör dem så unika? Andra sa att de bidrar till den globala uppvärmningen.

Men den 8 november tog det en mer bestämd vändning när Jason Citron, VD för Discord, utlöste en integration med kryptovalutaportföljen, MetaMask, på Twitter . Även om hans förslag fick stöd på kryptomarknaden slog motståndet mot hans förslag till som en tsunami.

"Jag kan inte nog betona att NFT är en bluff gjord av en grupp av de värsta människorna inom mitt område och bör ses som ett pyramidspel för penningtvätt som bränner planeten", twittrade Aranock , en konstnär och vetenskapsman vid databehandling, den 8 november . Tweeten fick över 24 000 likes.

De var inte ensamma. I Feedback- sektionen av Discord var användarna starkt emot integrationen av kryptovalutaplattformen, och kallade idén "olycklig" och "extremt skadlig".


Antikryptovalutan och NFT-reaktionen har skakat många i web3-communityt som tror att experiment och innovation är vad som behövs. "Vad ska vi göra mot den här typen av anti-krypto?" twittrade Trent , som arbetar på NFT, JPG-kurationsprotokollet.

Soby Saqib, medgrundare av Ex Populus, ett webb3-spelföretag, var förvånad över hur folk gav efter för sina basinstinkter. "Hur utbildar vi människor om web3 / krypto?" han twittrade "Hur är de människor som skulle dra mest nytta av detta?"

Förespråkare för kryptering

Donnybrook slår till medan NFT-hypen håller på att ta slut. Det verkar inte som om en vecka går innan ytterligare en insamlingsaffär på 100 miljoner dollar inte avslöjas av företag som a16z, Three Arrows eller mäktiga börsen FTX.

För dem i rymden verkar integrationen av blockchain-baserade resurser i alla aspekter av Internet oundviklig och önskvärd. Så motreaktionen har slagit många kryptoförespråkare åt sidan, inklusive VD:n för Discord.

Så fort Citron lade fram sitt förslag, backade han och twittrade att företaget inte har några planer på att leverera MetaMask-integrationen. Ändå ökade hans försöksballong spänningen mellan pro- och anti-krypto-gemenskaperna.

Debatten accelererade under dagarna som följde. Vincent Van Dough, alias Starry Night Capital, en NFT-fond, har engagerat sig i ett trollkrig med NFT-belackare från det lurviga samhället.

totalt avslag

"Efter att ha sett @jasoncitron knäböja framför en dåligt informerad publik, tänkte jag att det var dags att påpeka det absurda i det totala förkastandet av en teknik som har förändrat livet för otaliga artister till det bättre", twittrade Vincent Van Dough .

Det lurviga samhället bugade sig inte. Dess medlemmar är kända för att arbeta inom IT och tenderar att anställa konstnärer direkt för sitt arbete. Furry medlemmar är särskilt skeptiska till NFTs. Den här veckan bad en av dem konstnärer att se till att andra inte säljer sin konst vidare som NFT. "Det finns människor som dessa som kan stjäla från dig och förvandla din konst till en NFT", twittrade Marzi. "Var försiktig med alla."

Vincent Van Doughs kamp med det pälsiga samhället kulminerade i att samlaren sålde en NFT med en bakgrund som består av många personer i det pälsiga samhällets profilbilder. Det vinnande budet? 20,35 ETH eller mer än 86 370 USD den 17 november.

NFT de Vincent Van Dough usando fotos de perfil de Furries .

Alla var inte roade. "Någon sålde min profilbild som en NFT som en del av ett collage för nästan $100 000," twittrade en recensent i ett uppenbart svar på Vincent Van Doughs knep. Stiftelsen, där NFT var listad, drog tillbaka den på grund av ett meddelande från DCMA.

Det behöver inte sägas att det var en av de mest omtvistade kryptografiska kulturkrockarna i historien. David Kaye , spelskapare och pionjär inom att köpa digitala tillgångar, säger att kampen inte nödvändigtvis är skadlig. Han påpekar att Ethereum använder mycket energi i proof-of-work gruvdrift och att vissa NFTs löst kan beskrivas som ett Ponzi-schema.

"Problemet med dessa recensioner är att de inte är helt ogrundade," sa Kaye till The Defiant. "Det finns mycket mer som vi inte har upptäckt än vad vi gör. Jag tror att vi skulle göra klokt i att lyssna på skeptiker och engagera oss i dem, eftersom de är välinformerade och välinformerade kritiker, eftersom vi alla kommer att få bättre produkter i slutändan. ”

Förutom de lurviga medlemmarna tror Kaye att hardcore-spelare också utgör en stor del av det anti-kryptografiska samhället. Discord skapades ursprungligen för att hjälpa spelare att koordinera i realtid. Och dessa människor är fortfarande en viktig del av Discord-användarbasen.

Dessutom har i synnerhet spelindustrin en historia av att bekämpa förändring. "Det fanns en period då människor under lång tid verkligen var ganska fientliga mot free-to-play och det var först när det fanns spel som verkligen nådde en så enorm skala att de helt enkelt onekligen var riktiga spel, oavsett mått, som det gick över", sa Kaye.

ökat spelrum

Gratisspel betyder vad namnet antyder – de är gratis att spela, med funktioner som köp i spelet eller reklam som genererar intäkter. Kaye noterar också att spelare, en av Discords främsta användarbaser, är extremt online, vilket leder till en växande motreaktion.

"Om du är fientlig till att börja med, kommer du att hitta ett sätt att bekräfta det," sa Kaye. Spelutvecklaren fortsatte att nämna att den växande NFT-spelgemenskapen har för vana att producera och sälja NFT:er med bara ett vagt löfte om framtida användning i spelet.

Aranock, som skrev anti-NFT viral tweet, rör sig inte. "Det finns inget unikt, användbart eller positivt att hitta på NFT-marknaden som inte kan hittas utan dess problem någon annanstans", sa de till The Defiant i ett meddelande.

När båda sidor fungerar hoppas vissa web3s helt enkelt på att skapa blockchain-baserade versioner av Discord. "Vem bygger web3 Discord?" twittrade Amy Wu , partner på Lightspeed Venture Partners. "Jag skulle älska att prata."

Friskrivningsklausul : Texten som presenteras i denna kolumn återspeglar inte nödvändigtvis CriptoFácils åsikt.

Läs också: Plant vs Undead försöker återuppliva den nästan döda PVU, dess ursprungliga token

Läs också: Kryptovaluta som ökade med 4 800 % på 10 timmar registrerar största ökningen i topp 100

Läs också: Kryptovalutamarknaden behöver en faktor för att återuppta uppåtgående trend, säger Brazilian