Pilot of Real Digital kommer ut 2022, garanterar president för BC

Real Digital pilot som släpps 2022, garanterar BC president

Med implementeringen av Pix, för ungefär ett år sedan, steg digitala transaktioner i höjden i Brasilien. Men centralbanken (BC) kommer inte att stanna där.

I fredags (19) garanterade presidenten för den brasilianska monetära myndigheten, Roberto Campos Neto, att Brasilien snart kommer att ha sin digitala centralbanksvaluta (CBDC ).

Mer exakt uppgav Campos Neto att pilotprojektet för den så kallade Real Digital kommer att lanseras nästa år.

Som rapporterats av Estadão gavs uttalandet av chefen under en föreläsning på Meeting News, organiserad av Grupo Parlatório.

Real digital kommer att ha pilot nästa år

För att göra detta möjligt skapade BC en arbetsgrupp för några månader sedan som studerar utfärdandet av den nationella CBDC.

Dessutom, för att diskutera de allmänna riktlinjerna för digital valuta i Brasilien med samhället, lanserade BC serien "O Real Digital". Serien består av flera webbseminarier som tar upp de mest olika aspekterna av CBDC do Brasil.

Tidigare hade BC sagt att Real Digital skulle lanseras 2022. Men senare, efter ytterligare studier, informerade Campos Neto om att den digitala valutan kommer att lanseras först 2024.

Brasilien har i alla fall gått framåt i sitt projekt för att digitalisera den nationella valutan. I allmänhet finns det en "global brådska" att utfärda CBDC.

Vissa länder, som Bahamas och Nigeria, har redan lanserat sina nationella digitala valutor. Bland de största globala ekonomierna är Kina den mest avancerade i detta avseende. Trots allt har det asiatiska landet testat sin digitala yuan i månader.

International Pix och fler nyheter

Även om Brasilien planerar att digitalisera sin valuta snart, har digitala transaktioner redan antagits i stor utsträckning av medborgarna med ankomsten av Pix. Och enligt Campos Neto har betalningssystemet fortfarande mycket att presentera.

Fortfarande i sitt tal förklarade BC-presidenten att Pix möjligheter bara börjar. Mer specifikt sa han att hittills har endast 30 % av Pix funktionalitet gjorts:

"Alla som tror att Pix är över har precis börjat," kommenterade han.

Dessutom listade Campos Neto nästa nya funktioner i verktyget, som kommer att inkludera internationella Pix, nyheter om schemalagda betalningar, förutom integrationen med Open Finance.

"Pix kan vara en digital identitet", betonade chefen.

Läs också: Acala vinner första Polkadot parachain-auktion

Läs också: Australian baseball Team säljer alla sina dollar för att köpa Bitcoin

Läs också: Kryptovaluta som ökade med 4 800 % på 10 timmar registrerar största ökningen i topp 100