Bitcoin utvecklas till ett globalt betalningsnätverk, säger OKCoins VD

Kryptovalutamarknaden har upplevt en enorm tillväxt och förändring sedan Bitcoin skapades för mer än ett decennium sedan.

VD:n för OKCoin, en av världens ledande kryptovalutabörser, tror att Bitcoin håller på att utvecklas till ett globalt betalningsnätverk. Hon gjorde det uttalandet trots att Bitcoin har sjunkit under 60 000 $ efter en massiv nedgång de senaste veckorna.

I en intervju med CNBC för några timmar sedan hävdade Hong Fang att Bitcoin alltid har varit volatil, och den bredare kryptovalutamarknaden kommer att förbli så. Hon tillade att inträdet av börshandlade fonder (ETF) Bitcoin kommer att öka volatiliteten för kryptovalutor, eftersom institutionella investerare nu är inblandade.

Men trots den enorma volatiliteten hävdar Fong att kryptovalutautrymmet har upplevt en massiv tillväxt de senaste åren. Fang förutspådde förra året att Bitcoin skulle handla mellan $50k och $100k nivåerna i slutet av 2021.

Bitcoin nådde en ny all-time high över $69k för några dagar sedan, men har nu sjunkit till $57k nivåer. OKCoins VD förblir dock optimistisk och tror att Bitcoin kommer att nå 100 000 $ före årets slut eller strax därefter.

Enligt Fang utvecklas Bitcoin inte bara som en tillgång, utan också som ett globalt betalningsnätverk. Hon tillade att grunderna byggs upp och att användningen av Bitcoin i den globala ekonomin kommer att fortsätta att öka under de kommande åren.

Bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden har presterat utmärkt sedan början av året, trots den nuvarande nedåtgående trenden. Det bredare marknadsvärdet för kryptovaluta nådde först 3 biljoner dollar för några veckor sedan, när Bitcoins börsvärde passerade 1 biljon dollar.

Marknaden förväntas uppleva ytterligare tillväxt under de kommande åren när investerare blir hausse på Bitcoin, Ether, Solana, Cardano och ett brett utbud av andra kryptovalutor.

Inlägget Bitcoin utvecklas till ett globalt betalningsnätverk, säger OKCoin CEO dök först upp på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *