SIX och SBI Switzerland tillkännager joint venture av kryptovalutor

Projektet kommer att bygga en korridor mellan Europa och Asien, säger VD för SBI Holdings

Den japanska bankjätten SBI Holdings, helägt dotterbolag SBI Digital Asset Holdings, meddelade idag att de kommer att samarbeta med den schweiziska digitala börsen SIX (SDX) i ett gemensamt kryptovalutabolag i Singapore.

Partnerskapet syftar till att etablera ett pålitligt regionalt likviditetscenter för institutioner genom ett företag som emitterar kryptovaluta. Företaget kommer att erbjuda en mängd olika tjänster, inklusive emission, handel och lagring av digitala tillgångar för investerare, heter det i pressmeddelandet.

SDX erfarenhet av att driva handels- och avvecklingsbyråtjänster för digitala tillgångar i Europa, tillsammans med dess rykte som medlem i SIX Group, förväntas vara avgörande för framgången för partnerskapet.

Detta kommer att göra det möjligt för det kryptografiska företaget att inte bara hantera digitala tillgångar, utan också utföra tokenisering av obligationer och andra befintliga tillgångar som digitala obligationer, digitala aktier och digitala värdepapperiserade lån.

SBI Holdings VD Yoshitaka Kitao sa att partnerskapet är ett viktigt steg i att bygga den globala infrastruktur som behövs för en omfattande institutionell användning av digitala tillgångar:

"Tillsammans med styrkan hos SDX i Schweiz och vårt planerade digitala utbyte i Osaka kommer detta företag att etablera en kraftfull institutionell korridor mellan Europa och Asien."

Satsningen är inställd på att möta den växande efterfrågan på investeringar i digitala tillgångar som en mekanism för att diversifiera institutionella portföljer över Asien och Stillahavsområdet. Det förväntas fokusera sina tjänster på reglerade institutioner i regionen, säger pressmeddelandet:

"Det nyskapade samriskföretaget syftar till att direkt möta institutionella investerares krav på digitala tillgångar som digitala värdepapper och kryptografiska tillgångar, och sammanför teknologin och kunnandet från företaget och SDX i Singapore."

Projektet väntar på frigivning från Monetary Authority of Singapore (MAS) och förväntas formalisera sin verksamhet i slutet av 2021. Det gemensamma företaget kommer att börja erbjuda sina tjänster i början av 2022.

Inlägget SIX och SBI Switzerland tillkännager cryptocurrency joint venture dök först upp på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.