Metaverse för att ta kryptovalutor för massadoption, säger BOfA-strateg; men det finns de som inte håller med

Metaverse för att ta kryptovalutor för massadoption, säger BOfA-strateg; men det finns de som inte håller med

Bank of America-strateg Haim Israel tror att metaverseprojekt kommer att skapa enorma möjligheter för blockkedjeteknologi . Dessutom kommer de att se till att kryptovalutor når mainstream en gång för alla och används i finansiella transaktioner.

Uttalandena i fråga gjordes av BOfA:s vd för forskning i en nyligen intervju med Insider.

Han resonerade dock att befintliga kryptovalutor som Bitcoin ochEthereum är för flyktiga för att passa denna roll. I den meningen tror han att metaverse-utvecklare sannolikt kommer att ta till stabila digitala valutor (stablecoins) kommer att råda.

Vad är en metavers?

Metaverse är en term som hänvisar till en mängd olika virtuella 3D-miljöer online där människor kan spela spel, bygga saker, umgås, arbeta och till och med handla och tjäna kryptoaktiva.

Intresset för metaversen steg i höjden efter att Facebook i oktober meddelade att de skulle byta namn till Meta, för att signalera sitt engagemang för att bygga sin egen plattform.

Efter det steg en serie tokens kopplade till metaverse-plattformar i höjden i pris. Vidare såldes flera digitala landområden i metaverser till rekordpriser.

Enligt Israel är metaversen där "vi ska börja använda kryptovalutor som mynt."

"Jag tror definitivt att det här är en enorm möjlighet… Du behöver rätt plattformar… det här kommer definitivt att bli en enorm möjlighet för hela det här ekosystemet," sa Israel.

BofA-strategen förutspådde också att traditionella betalningsföretag kommer att vara mycket mer intresserade av kryptovalutor om de blir allmänt använda i metaversen.

"Jag ser mycket samarbete mellan de två," sa han.

Spänning med metaverse

Flera stora marknadsaktörer är överens med Israel om potentialen med metaverser.

Som rapporterats av CriptoFácil sa Grayscale nyligen att projekten representerar en marknadsmöjlighet på mer än 1 biljon dollar i årliga intäkter.

På samma sätt lyfte Tim Sweeney, VD för Epic Games, fram:

"Under de kommande decennierna kommer metaversen att bli en del av världsekonomin på flera biljoner dollar. Denna metavers kommer att vara mycket mer omfattande och kraftfull än något annat. Om ett centralt företag får kontroll över detta kommer de att bli mäktigare än någon regering och kommer att vara en gud på jorden.”

Överdrift om metavers?

Även om spänningen kring metaversen har ökat är många mer skeptiska. De påpekar särskilt att virtuella världar har funnits i decennier. Andra ifrågasätter om kryptovalutor verkligen kommer att få utbredd användning:

"Jag är inte övertygad om att metaverse kommer att vara användarägd eller decentraliserad om den är utvecklad av Meta, Microsoft, Apple, etc. (vilket är där 10 miljarder dollar spenderas för att utveckla det!), säger Ben Gilbert, riskkapitalchef på PSL.

I samma veva sa Raj Gokal, medgrundare av Solana-nätverket, att han var orolig över hypen kring metaversen:

"Jag har aldrig sett så mycket hype i mainstreammedia om en opublicerad produkt eller produktkategori, kanske någonsin."

Läs också: 99Pay ger 40 % Bitcoin cashback på BTC-köp

Läs också: Bitcoin stiger 1,22%; Ethereum går upp 2,7%; Solana stiger 4%. Kryptovalutamarknaden förbereder sig för nytt rally

Läs också: Markförsäljningen på ETH och SOL når 100 miljoner dollar på en vecka