Metaverse-tokens ökar när Facebook byter till "Meta"

Metaverse-tokens ökar när Facebook byter till "Meta"

Kapplöpet om metaversen håller på att värmas upp eftersomFacebook officiellt har bytt namn till "Meta", men att döma av symboliska priser känner sig metaverse OGs inte hotade.

Tillkännagivandet gjordes som en del av Connect 2021, Facebooks hela dagen digitala evenemang som utforskar virtuell och förstärkt verklighetsteknik.

Web3-investerare verkar fira teknikjättens intåg på deras territorium. Metaversal Index, som innehåller 14 tillgångar relaterade till det hypeladdade paradigmet, har stigit 13,7 % under de senaste 24 timmarna sedan den 28 oktober.

Fonte da imagem: Index Coop

Den största vinnaren av MANA-indexet har stigit kolossala 48,9 % under de senaste 24 timmarna från den 28 oktober. MANA är symbolen för Decentraland, som presenterar sig som en "virtuell värld som ägs av sina användare".

Den 24-timmars tvåsiffriga ökningen av Metaversal-indexet slår ETH:s 9,6% höga. Den globala kryptovalutamarknaden steg med 6,2% den 28 oktober. Investerare behandlar tydligen Facebooks omprofilering och tillhörande sjuttonminuterspresentation som högljudd, snarare än ljudet av en dödsstöt för Web3s Metaversal-drömmar.

"Meta är extremt optimistisk för kryptoaktiva ämnen. Det finns ingen verklighet där metaversen inte drivs av Web3″, twittrade Cooper Turley, medlem av kryptofonden Variant Fund, och Defiant-bidragsgivaren. "Idag – det största sociala nätverket i världen har just bekräftat den framtiden."


Vissa intar en mer kontradiktorisk hållning mot Facebooks omprofilering. ”Insatserna är större än någonsin; de tydligaste målen,” twittrade Jeffrey Zirlin, medgrundare av Axie Infinity , vars AXS-token har den högsta Metaversal Index-tilldelningen på 24,5 % den 28 oktober.“ Detta är en kamp för frihet. Låt dem inte kapa vår rörelse. ”

Det är fortfarande oklart hur Facebook, numera Meta, faktiskt har för avsikt att närma sig metaversen.

Intressant nog betonade VD Mark Zuckerberg att Facebooks vision för metaversen skulle kräva att hundratusentals kreatörer och utvecklare arbetar tillsammans för att bygga de rika upplevelserna av en rent digital värld. Att betona behovet av arbete och den potentiella framgången för många parter, inte bara Facebook, låter kusligt likt den samhällsbyggande retoriken om DeFi och krypto.


Zuckerberg betonade till och med mycket kryptiska värden som interoperabilitet, förmågan att flytta dina digitala produkter från en applikation till en annan. Presentationerna inkluderade också NFTs, en blockchain-skapelse.


Facebook producerar även headsetet Oculus Rift. I den mån hårdvara är en metavers nödvändighet, har web3 inte producerat något som är avlägset konkurrenskraftigt.

Crypto har ett märkligt förhållande till de äldre företag och institutioner som det försöker ersätta. Å ena sidan hålls NFT-auktioner på det ärevördiga konsthuset Christie's. Å andra sidan är Christie's konstvärldens väktare, vanligtvis ett rike som bara är tillgängligt för den rika eliten.

En liknande dynamik kan vara på gång medFacebook . De validerar verkligen den metaversa idén, men djävulen ligger i detaljerna när det gäller hur de integreras med web3-protokoll och NFT:er. Zuckerberg talar verkligen lite kryptospråk.

Hur som helst, Facebook-investerare var lika entusiastiska som web3-tokeninnehavare, med företagets aktier som steg 1,47 %.

Friskrivningsklausul: Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål, den utgör inte investeringsrådgivning eller ett erbjudande att investera. CriptoFácil ansvarar inte för innehåll, produkter eller tjänster som nämns i denna artikel.

Läs också: "Bitcoin-utvinning är lika grönt som den globala energimatrisen", säger brasiliansk expert

Läs också: DeFi DAOs diversifierar statskassor i jakt på långsiktig överlevnad

Läs också: Uniswaps första ETP går live när DeFi institutionella produkter sprider sig