På första årsdagen, Ethereum 2.0 Beacon Chain stelnar förändring av bevis på intresse

På ettårsdagen befäster Ethereum 2.0 Beacon Chain beviset på intresseförändring

Ethereum- gemenskapen firar ettårsdagen av Ethereum 2.0 Beacon Chain, som satte nätverkets färdplan mot Eth2 med lanseringen den 1 december 2020.

Enligt dataaggregatorn Staking Rewards är Ethereum 2.0 nu det näst största satsningssäkra nätverket med 38,4 miljarder dollar i insatser.

Medan Solana för närvarande leder med nästan 88,2 miljarder dollar, är 77,4 % av SOL:s utbud låsta i satsningar jämfört med bara 7,10 % för Ether. Många analytiker tror att det bara är en tidsfråga innan Ethereum stiger till toppen. Ethereums nästa kedjefusion förväntas öka vadslagningsbelöningarna med flera multiplar.

Vägen till Eth2

Sedan lanseringen av Beacon Chain förra året har Ethereum slutfört flera stora uppdateringar av sin Eth2-färdplan och ändrat sina bevis på deltagande konsensus.

I april genomfördes Ethereums hårdgaffel i Berlin framgångsrikt, vilket höjde priserna till vad som då var ett rekord över $2 200. Berlin-uppdateringen omfattade fyra Ethereum Improvement Proposals (EIPs), inklusive åtgärder för att minska kostnader förknippade med specifika transaktioner, förenkla bearbetning och gruppera flera transaktioner i en enda överföring och öka kostnaderna i samband med Denial-Of-Service (DoS)-attackerna. .

Även om Berlin ansågs ha liten inverkan för den typiskaEthereum -slutanvändaren, banade uppdateringen vägen för nästa Ethereum-uppdatering, London

London uppgradering

Londonuppdateringarna gick live i augusti och släppte fem EIP:er utformade för att reformera Ethereum-räntemarknaden.

Den mest anmärkningsvärda EIP som fanns i London var 1559, som introducerade en baskurs som förbränns tillsammans med ett tips till gruvarbetare för varje transaktion som utförs på Ethereum. Enligt Uasound Money har nästan 1 088 miljoner Ether (nästan 5 miljarder USD i nuvarande priser) förstörts sedan 1559 togs i drift, vilket skapade ett betydande deflationstryck på Ethereums leveranser.

London innehöll också EIPs utformade för att minska Ethereum-gasprisvolatiliteten.

Altair uppgradering

Den senaste Ethereum-uppdateringen, Altair, gick live i slutet av oktober och pressade priserna till nya toppar över $4 400.

Till skillnad från Berlin och London gjordes Altairs uppdateringar till Ethereum 2.0 Beacon-kedjan, vilket introducerade de första ändringarna sedan den gick live i december 2020.

I en intervju med CNBC beskrev Ethereum-utvecklaren Tim Beiko Altair som att testa om Beacon-kedjan "fungerar korrekt" och banar väg för nästa kedjas sammanslagning med det befintliga Ethereum-nätverket.

"Detta visar att vi kan uppdatera PoS-motorn, och det är en förutsättning för nästa års migrering," sa han. "Det betyder att det finns en något större chans att det går bra inför övergången [Eth2] nästa år."

Altair har också aktiverat stöd för validerare som använder "lätta klienter", inklusive driften av lågeffektsenheter som mobiltelefoner, i ett förslag för att möjliggöra bredare deltagande och ökade skärande straff för validerare som missköter sig eller faller sönder. offline.

Sammanslagningen

Med blickar mot framtiden ser Ethereum-communityt fram emot att slå samman det befintliga nätverket med beacon-nätverket.

Sammanslagningen kommer att överge konsensus om bevis på deltagande, och all transaktionsvalidering överförs till beaconkedjan och stakers. Med sammanslagningen som kommer att avsluta Ethereum-blockets belöningar och minska utsläppen totalt sett, förutspår många analytiker att ännu större deflationstryck kommer att läggas på Ether-marknaderna.

Även om inget fast datum är satt för sammanslagningen, uppskattade Beiko nyligen att uppdateringen skulle kunna skickas under andra kvartalet 2022.

Läs också: Cardano frustrerar marknaden med DEX-lansering: ADA sjunker 7%

Läs också: Kolla in de fem kryptovalutorna som uppskattades mest i november

Läs också: Bside Games tillkännager betaversion av sin metaverse för december