Bitcoin Farao fördömd för mordförsök

Bitcoin Farao fördömd för mordförsök

Efter att ha åtalats för mordförsök blev Glaidson Acácio dos Santos, "Bitcoins farao", en åtalad i processen som utreder mordförsöket på Nilson Alves da Silva, känd som Nilsinho.

Han var målet för en attack i mars i år i Cabo Frio, i Lagos-regionen i Rio de Janeiro. Nilsinho överlevde, men blev fyrbenta och blind.

I oktober åtalades Glaidson, ledare för den påstådda kryptovalutapyramiden GAS Bitcoin Consulting, för brottet.

I tisdags (14) accepterade domaren vid den andra brottmålsdomstolen i Cabo Frio, Janaina Pereira Pomposelli, ett klagomål från det offentliga ministeriet i Rio de Janeiro (MPRJ) om att Glaidson hade låtit döda Nilsinho.

Misstanken är att brottet motiverats av en sorts territoriell tvist. Det beror på att NIlsinho, liksom Glaidson, var inblandad i påstådda investeringar i kryptovalutor i Cabo Frio.

I januari i år ska Nilsinho ha spridit nyheten att Glaidson skulle gripas senare i år. På grund av detta skulle han ha föreslagit att Glaidsons kunder skulle överföra GAS resurser till hans företag.

Faktum är att den före detta servitören och före detta pastorn arresterades av PF i augusti under Operation Kryptos. Han anklagas för att ha lett kuppen med kryptovalutor som flyttade R$38 miljarder.

Glaidson blir åtalad i mordförsök

Enligt tisdagens beslut ansåg MPRJ att "på grund av potentialen hos offret Nilsinho att minska antalet GAS-kunder, vilket skulle leda den anklagade Glaidson till ekonomiska förluster som kunde nå miljontals reais, fanns det en initial misstanke om att detta kunde vara motivet till mordförsöket”.

Enligt utredningarna skulle Glaidson ha krävt att Thiago de Paula Reis, en man han litade på, skulle anställa bödlar åt Nilson.

Vid tidpunkten för åtalet förnekade Thiagos försvar "häftigt all delaktighet i de berättade fakta".

Engagemang i Wesley Pessanos död

Förutom Glaidson var även fem andra personer åtalade i processen. Dessutom utreds förövarna av detta brott också för inblandning i mordet på Wesley Pessano.

Pessano var en investerare i kryptovalutor och majoritetsägare i företaget Ares Consultorias e Investimentos.

Nyligen fick två personer som påstod sig vara offer för Ares ett föreläggande i domstol för att blockera Porsche Boxster, värderat till cirka 450 000 R$, där Pessano dödades, och tillgångarna på företagets konto, cirka 31,1 000 R$.

Läs också: USDC lanseras på blockchain Avalanche och AVAX hoppar 15%

Läs också: Kända serie The Walking Dead släpper spel på blockchain Gala

Läs också: Gröna kaniner och Genesis Words-metaversespel tillkännager nyheter