Chivo tar bort vädjan för att minska spekulation med Bitcoin och El Salvador daytraders klagar

Chivo tar bort vädjan för att minska spekulation med Bitcoin och daytraders i El Salvador klagar

El Salvadors regering tog bort en funktion från Bitcoin Chivo-portföljen för att minska spekulation över priset på Bitcoin från investerare. I praktiken eliminerades prissättningsfunktionen som gjorde det möjligt för användare att snabbt tjäna på kryptovalutatransaktioner.

Åtgärden är en del av landets ansträngningar att undertrycka spekulation som involverar BTC.

Den 7 september, mitt i protester från den salvadoranska befolkningen, blev El Salvador den första nationen i världen att anta Bitcoin som landets lagliga betalningsmedel.

Den officiella Chivo-plånboken har fått en störtflod av kritik både angående missbruk av personuppgifter och operativa misslyckanden.

Chivo borttagningsfunktion

Som rapporterats av Bloomberg började användare av Chivo att "handla" Bitcoin i plånboken. Det vill säga att de tjänade på svängningarna genom att sälja högt och köpa lågt.

Förra veckan, när Bitcoin slog sitt nya prisrekord genom tiderna över $67 200, sa Chivo att han skulle ta bort funktionen som fryser Bitcoin-priset i en minut innan han begår en transaktion.

Denna "frysning" gav användarna tid att kontrollera priser på andra marknader och bestämma om de ville köpa eller sälja. Detta är en strategi som används i dagshandel känd som "scalping".

"Vi var tvungna att tillfälligt inaktivera alternativet att se Bitcoin-priset fryst i en minut. Tyvärr har många av våra användare använt det för skalpering. Det är cool, men utan möjlighet att frysa taktChivo sade på Twitter. "Att göra det här med en fryst kurs jämfört med realtidsutbyten är ett slags "fusk".

Daghandlare klagar

Som användarna har informerat om är det nu endast möjligt att utföra en transaktion var tredje minut. Vidare hävdar handlare att priset som de säljer kryptovalutan till inte är det pris de får när transaktionen godkänns.

"Det blev extremt svårt att handla, konvertera och till och med garantera pengarna till dollar," sa daytradern Alexander Sermeño till Bloomberg.

I sin senaste transaktion sa Sermeño att han försökte sälja Bitcoin till ett värde av 108 $. Enligt honom var det nödvändigt att vänta 15 minuter på godkännande, vilket slutade på 105,80 USD. Enligt Sermeño finns det fall där skillnaden når 70 USD.

Den Salvadoranska centralbankens president Douglas Rodríguez sa att han förväntade sig att Bitcoin skulle förlora sitt rykte som en spekulativ tillgång.

Tanken är att digital valuta ska visa att den används som ett legitimt betalningssystem som stöds av Chivo. Men användare sa att de har märkt ett antal nya gränser och kostnader för Bitcoin-transaktioner via appen.

Läs också: Hur man bygger ett bra Axie Infinity Team

Läs också: Vart tar Solanas pris vägen efter nytt historiskt rekord?

Läs också: Nigeria lanserar sin digitala valuta på måndag