Coinbase bekräftas som vårdnadspartner för Facebooks kryptovaluta plånbok

Facebook släppte igår sin nya Novi -plånbok för kryptovaluta, som ursprungligen var avsedd att innehålla Facebooks stablecoin Diem

Sociala nätverkstjänsteföretaget Facebook markerade igår Coinbase som sin samarbetspartner för Novi. Nyheten var bra för Coinbase, vars aktier ökade kraftigt efter att ha markerats som den föredragna börsen för att erbjuda depå -tjänster till användare som prenumererar på portföljen.

Coinbase bekräftade nyheten på tisdagen och förklarade att erbjudandet skulle börja med ett pilotprogram. Novi -plattformsanvändare kommer snabbt att kunna ta emot och skicka pengar utomlands, utan avgifter, med säkerhet för sina transaktioner garanterad. Coinbase Escrow underlättar transaktioner. Användare kommer att behålla sina pengar i Pax Dollar (USDP stablecoin), som de kommer att använda för att utföra transaktioner.

"Remitteringar är ett kritiskt sätt att uppnå ekonomisk inkludering. I dag lanserar vi en liten pilot för Novi digitala plånbok -appen i två länder – USA och Guatemala. Människor kan skicka och ta emot pengar direkt, säkert och utan avgifter" , säger chef för Facebooks 'F2' finansavdelning, David Marcus.

Facebook säger att valet av USDP stablecoin motiverades av konsumentskydd, avgörande regleringsaspekter och full fiat för att stödja valutan. Men Facebook planerar att så småningom flytta sin portfölj från USDP till Diem. Teknikjätten förklarade att förändringen sker eftersom den senare erbjuder bättre åtgärder och kontroller för konsumentskydd.

"Novis mål var och kommer alltid att vara kompatibelt med andra digitala plånböcker, och vi tror att en betalningsspecifik blockchain som Diem är avgörande för att kunna lösa de problem som människor står inför med dagens betalningssystem", säger Facebook.

Diem släpptes 2019 under namnet Vågen , men det föreslagna stablecoinet plågades av motgångar och oändliga analyser. I synnerhet skrev senatorerna Brian Shatz och Sherrod Brown till det sociala nätverksföretaget för att klaga på att räkningen utsatte konsumenter och det finansiella systemet för olika risker.

Strax efter Facebook lanserade sin Novi portfölj, de två senatorer tillsammans med Richard Blumenthal, Elizabeth Warren och Tina Smith skrev ett brev ber Facebook för att stoppa Diem och Novi projekt. Senatorer skyllde på Facebook för att inte visa hur man tänker stoppa kriminell verksamhet och olagliga finansiella transaktioner i sin nya produkt.

"Facebook kan inte lita på att hantera ett betalningssystem eller digital valuta när dess befintliga förmåga att hantera risker och hålla konsumenterna säkra har visat sig vara helt otillräcklig. Vi rekommenderar att du omedelbart avbryter din Novi -pilot och förbinder dig att inte föra Diem till marknaden. "

Inlägget Coinbase bekräftades som escrow -partner för Facebook -kryptovalutaplånboken visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *