Bitcoin går upp och över $65 000. Ethereum når historiska nivåer på mindre än 30 dagar

Bitcoin går upp och över $65 000. Ethereum når historiska nivåer på mindre än 30 dagar

Veckan börjar på topp för kryptovalutamarknaden. I måndags (8) nådde det totala marknadsvärdet 3 biljoner dollar.

Bitcoin , den ledande kryptovalutan i kapitalisering, steg ytterligare 4 % under dygnets första timmar. Enligt TradingView har valutan, som nu säljs för 65 000 $, stigit med cirka 6,88% under det senaste dygnet.

Ethereum, den näst största kryptovalutan, presenterade också ännu en högdag. Det nuvarande priset på ETH är 4 723 $. Enligt diagrammen har valutan redan stigit mer än 9% under de senaste 7 dagarna.

En annan kryptovaluta som steg igen var Litecoin. Fortfarande framhävd i topp 10, kryptovalutan har svävat runt de senaste dagarna. På måndagsmorgonen var priset på LTC $209, upp 3,73%.

En annan som också steg igen var XRP, som steg ytterligare 3,63 % och nådde ett pris på 1,26 USD. Cardano steg också ytterligare 1% och nådde $2,04.

Bland de 10 bästa kryptovalutorna på marknaden var några också nere under helgen. Solana, till exempel, sjönk mer än 5% på 24 timmar. Det nuvarande priset på myntet är $243.

Slutligen fortsätter Shiba Inu att minska på marknaden. Under helgen föll valutan med mer än 9%. Det nuvarande priset på SHIB är 0,00005650 USD.

Spel och ETF driver marknaden

Den ständiga strömmen av nyheter om bankernas antagande av kryptovalutor , tillväxten av speltokens, lanseringen av ETF:er och behovet av diversifiering av investeringar driver kryptovalutor. Under oktober månad presterade kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum, samt tokens som AXS bäst.

Ethereum, den ledande kryptovalutan inom DeFi-handel, har sett sina värden stiga till allt högre nivåer. På en enda månad nådde kryptovaluta nya ATH-höjder flera gånger.

Så mycket framgång med kryptovalutor, får politiker runt om i världen att tänka om sina egna löner. Förra veckan meddelade två borgmästare i USA att de skulle få lön i kryptovalutor. Dessutom är fotbollsspelare och andra kändisar redan en del av denna statistik.

I Brasilien föreslår en lagförslag att tjänstemän börjar få en del av sin lön med kryptovalutor. Förslaget innebär att alla offentliga arbetstagare från de tre sfärerna kan välja att ta emot detta sätt.

Projektet kallar kryptovalutor för den "fjärde digitala revolutionen", men ger inga detaljer om tryckvariationer och förhindrande av penningförskingring.

Läs också: Star Atlas släpper ATLAS-tokenköp på marknadsplatsen

Läs också: São Paulo vinbutik accepterar nu Bitcoin-betalningar

Läs också: 14-årig tjej säljer 1 miljon dollar i NFTs och donerar 20% till icke-statliga organisationer