Bitcoin ETF kanske inte är så bra som det låter, experter skiljer sig åt

Bitcoin ETF kanske inte är så bra som det låter, experter håller inte med

Även om det uppskattas av nästan 90% av Bitcoin (BTC) -investerarna, är det osannolikt att lanseringen av en BTC -ETF ökar antagandet av kryptovaluta, enligt vissa analytiker.

De hävdar att ETF: s enkelhet döljer många nackdelar, särskilt för långsiktiga investerare som inte känner till framtidsmarknadens inre arbete och de svåra resultaten av historiska ETF-lanseringar.

För bitcoiners katalyserade SEC -tillkännagivandet ett positivt skifte på marknaden. Som ett resultat nådde priset på BTC en all-time high över $ 67 000.

ETF -godkännande, enligt Ben Caselin, chef för forskning och strategi på AAX, kommer att ta tillsynsmyndigheterna på marknaden direkt. Och detta indikerar att kryptokurvor inte längre kommer att cirkulera 'fritt' som de är idag:

”På sikt kommer godkännandet att flytta och höja samtalet om Bitcoin – både i vanliga medier och bland institutionella investerare. Detta kommer i sin tur sannolikt att bidra till att vidareutveckla ett regelverk kring kryptoaktiva ämnen. ”

Vidare påpekade han att ETF inte kommer att öka Bitcoin adoption. Detta beror på att det inte stöds av "riktiga" Bitcoins:

"När det gäller den första Bitcoin ETF som är noterad i USA kommer ETF: en att kopplas till den första månadens terminsavtal, som regleras kontant i slutet av månaden och ackumuleras i den följande månadens kontrakt. Detta skiljer sig från spotpriser, som återspeglar det aktuella marknadspriset på en tillgång. Ännu viktigare är att investerare i BITO ETF inte har rätt till den underliggande tillgången i detta fall: Bitcoin. ”

Bitcoin ETF

Verkställande direktören noterade också att med tanke på strukturen på Bitcoin -terminsmarknaden, som återspeglar högre terminspriser i förhållande till spotpriser, kommer ETF -investerare sannolikt att betala en premie för att delta i valutavärde.

”Därefter påverkar ETF: s förvaltningsavgift på 0,95% allvarligt långsiktiga investerare. För korttidshandlare, som spekulerar i Bitcoins skenande volatilitet, är detta antal mindre relevant. Den räntan urholkar dock avkastningen över tid för långsiktiga investerare som satsar på värdering. När allt kommer omkring finns det ett behov av att ETF rullar över kontrakten varje månad ”, sa han.

Detta kan leda till underprestanda på sikt jämfört med att köpa Bitcoins i detaljhandeln.

Å andra sidan framhöll VD för Currency.com i USA, Steve Gregory, att ETF kommer att göra människor nyfikna. Så när de ser att futures ETF inte är en bra affär, kommer de att köpa Bitcoins på börserna.

"Denna ETF kan fungera som en inkörsport för att locka mer traditionella investerare till Bitcoin," sa han.

Läs också: Förstå priscyklerna för Bitcoin och andra kryptovalutor

Läs också: Bitcoin Creator är en av de 20 rikaste människorna i världen

Läs också: Hackare kontrollerar YouTube -kanaler för att försöka stjäla kryptovalutor, säger Google