Mono Lisa De Histoire NFTs en sällsynt blandning av konst, teknik, kultur

Mono Lisa De Histoire NFT är en sällsynt blandning av konst, teknik, kultur

Mono Lisa De Histoire är en nyskapad samling av original NFT-konstverk som porträtterar olika kvinnor genom historien i den berömda posen fångade av Lisa del Giocondo, mer känt som Mona Lisa-temat. Denna unika kollektion gjordes nyligen tillgänglig för försäljning på OpenSea , världens största marknad för NFT.

Mono Lisa De Histoire skapades på blockkedjan Ethereum och består av 60 unika konstverk skapade av ett kollektiv av oberoende konstnärer från hela världen. Kollektionen hyllar kulturellt betydelsefulla kvinnliga figurer samtidigt som de porträtteras i Mona Lisa-porträtt, vilket lyfter fram förändringar i kvinnors uppfattningar över tid. Porträtten inkluderar representationer av välkända kvinnor inom politik, konst, litteratur, film, tv och på andra håll.

En modern renässans av konst

Antagandet av blockchain-teknik har accelererat under de senaste två åren, till stor del tack vare tillkomsten av den icke-fungibla token, eller NFT. Populariseringen av NFT och acceptansen av deras underliggande teknologi uppmuntrade bildandet av en helt ny "kreativ ekonomi", vilket ledde till framväxten av ett nytt och levande konstläge.

I denna nya blockchain-drivna ekonomi kan kreativitet belönas direkt av dem som njuter av eller drar nytta av den, eftersom kryptovaluta tar bort all friktion som är förknippad med traditionella betalningssystem. Detta fenomen har gjort det möjligt för en hel generation artister att inte bara blomstra, utan faktiskt hitta och uttrycka sig som konstnärer i processen. Samtidigt tillåter ny blockchain-teknik konst att spridas i mycket större skalor, som redan har visat sig locka stor publik och globalt erkännande för begåvade artister.

En hyllning genom tider och perspektiv

Teamet bakom Mono Lisa De Histoire förklarade att var och en av dess artister ger en personlig vision till en klassiker eller trend när de designar ett verk för serien, och noterade att den nuvarande listan över kvinnliga ikoner har växt exponentiellt sedan Lisa del Giocondos tid. Genom denna begränsade serie hyllar de dessa kvinnor när de blåser nytt liv i ett sekulärt mästerverk.

För mer information om dessa verk, besök Mona Lisa De Histoire-samlingen på OpenSea

Friskrivningsklausul: Denna artikel är endast avsedd för informationsändamål, den utgör inte investeringsrådgivning eller ett erbjudande att investera. CriptoFácil ansvarar inte för innehåll, produkter eller tjänster som nämns i denna artikel.

Läs också: Cadalabs: en decentraliserad marknad för NFT:er och krypto börjar förköp av token

Läs också: Smartcoins, kryptovalutans tredje hand: analytiker åker till Europa för att få 2 miljoner R$ med endast 5 tusen R$; förstå hur det är möjligt

Läs också: Bitcoin når historisk topp, AXS och Ethereum är i utbudschock – se var du kan investera för en chans att surfa på kryptovalutans tjurmarknad