FATF uppmanar länder att avsluta P2P av kryptovalutor och kontrollera stablecoins

FATF uppmanar länder att avsluta P2P av kryptovalutor och kontrollera stablecoins

2018 blev Financial Action Task Force (FATF) den multilaterala organisationen som ansvarar för att utfärda kommunikéer och vägledningsdokument till länder om reglering och inspektion av kryptovalutamarknaden.

Det året bestämde G20 att institutionen skulle vägleda nationer om hur länder skulle ta itu med regulatoriska utmaningar med kryptovalutor .

Sedan dess har FATF utfärdat icke-bindande uttalanden. Det vill säga vilka länder som får eller inte får anta. Riktlinjer har dock följts av nationer när det gäller regelverk för kryptovalutor.

Ett exempel är Normative Instruction No. 1888 instiftad av Federal Revenue Service i Brasilien, som följer FATF:s beslut.

Nu har den multilaterala institutionen redigerat en ny uppsättning regler fokuserade på P2P (peer-to-peer) och stablecoins.

Enligt organisationen måste nationer arbeta för att reglera eller minska/avsluta p2p kryptovalutatransaktioner. Det beror enligt dem på att det är genom dessa förhandlingar som många brott relaterade till penningtvätt och finansiering av terrorism begås.

Som specificerats kan länder överväga och implementera "lämpliga alternativ" för att minska riskerna för nationella brott.

Dessutom ber institutionen nationer att korsa information som tillhandahålls av utbyten med skatte- och bankinformation. Målet är att identifiera de som bedriver p2p-aktiviteter och sätta en uppmärksamhet på dessa individer.

Vidare rekommenderar organisationen att myndigheter utfärdar offentliga meddelanden och genomför informationskampanjer "för att öka medvetenheten om riskerna med P2P-transaktioner."

stablecoins

Dokumentet på 100+ sidor, som är en uppdatering av det första som presenterades 2019, tar också upp stablecoins .

Mer exakt belyser texten att nationer måste ha mer kontroll över stabila emittenter av kryptovaluta.

FATF medger att för närvarande är många enheter involverade i dessa tillgångar. Därför bör de ha en "central utvecklare eller styrande organ" för att reglera dem.

Även enligt institutionen, vid behov, kan en statlig myndighet, som består av en eller flera fysiska eller juridiska personer, fastställa de regler som styr driften av ett stablecoin.

Samtidigt kan detta organ bestämma funktionerna eller vem som kan komma åt de stabila digitala valutorna.

"Det är viktigt att riskerna för penningtvätt och finansiering av terrorism genom stablecoins analyseras kontinuerligt och med en vision för framtiden."

Slutligen föreslår FATF att regeringar antar regler för att begränsa anonyma kryptovalutatransaktioner.

Läs också: Varken Shiba eller Bitcoin, Santimo uppger att grafen pekar högt på XRP

Läs också: Bitcoin Miners Unite and Want to End BTC Mempool

Läs också: ETF som använder den berömda Bitcoin-prissättningsmodellen släpps i USA