Bitcoin sjunker till 56 000 $ efter Feds tillkännagivande. Binance Coin, SAND och MANA upp 35 %

Bitcoin sjunker till 56 000 $ efter Feds tillkännagivande. Binance Coin, SAND och MANA går upp 35 %

Tisdagen (23) började lågt för sex av de viktigaste kryptovalutorna på marknaden. Med ackumulerade minskningar mellan 1 och 5 % under de senaste 24 timmarna var det få som visade tecken på möjlig återhämtning. Sammanlagt fullbordar marknaden 13 dagar i nedgång.

Bland de hausseartade valutorna på marknaden lyfter vi fram Binance Coin och Dogecoin, som steg med cirka 0,82% under de senaste 24 timmarna. Speltokens som SAND , ENJ och MANA har också värderats mellan 10 % och 35 % under de senaste 24 timmarna.

Bitcoin , den största kryptovalutan när det gäller stora bokstäver och enheter, nådde nivån 55 000 USD klockan 06:00. Detta är ett av de lägsta värdena som presenterats av valutan sedan den 13 oktober. Klockan 9 var priset på BTC 56 000 $. Den ackumulerade minskningen under de senaste 24 timmarna är 2,09 % och den senaste veckan är 7 %.

Men trots prisfallet på valutan ökade volymen transaktioner med Bitcoin med 25,75 % under de senaste 24 timmarna. Uppgifterna är från CoinMarketCap.

Ethereum , den näst största kryptovalutan på marknaden, gick också upp för ett fall med 1,35% under de senaste 24 timmarna. Det uppdaterade valutapriset är $4 136. Men enligt TradingView var valutan upp cirka 1,06% vid 8-tiden, med starka tecken på återhämtning.

Dessutom föll valutor som Solana , Cardano , XRP ,Polkadot och Avalanche från 0,6 % till 4 % under de senaste 24 timmarna.

FED-meddelande sänker dollar och cryptomeda

Förra måndagseftermiddagen tillkännagav USA:s president Joe Biden att Jerome Powell skulle utnämnas på nytt för ytterligare en mandatperiod i chefen för Federal Reserve (FED). Nyheten om kontinuiteten fick dollarn att backa omkring 0,71 % mot den brasilianska realen.

Således återupptog investerare som var intresserade av att kontrollera sina vinster och fruktade en ännu större nedgång i dollarn på marknaden.

De senaste dagarna har vi sett en stor rörelse av vinsttagning, främst på den asiatiska marknaden, vilket direkt har stört priset på kryptovalutor. För många experter är stunder som denna ännu inte att se med pessimistiska ögon.

Oktoberrallyt som hjälpte BTC och andra kryptovalutor att nå historiska värden har sett många investerare dra tillbaka sina vinster. Som ett resultat har gryningen varit den period av störst volatilitet.

I detta sammanhang kan vi ännu inte säga att BTC eller andra kryptovalutor löper risk för stora förluster. En positiv punkt och ett bra bevis på dess popularitet är de stora investeringar som görs av företag som anses "traditionella", som Facebook, för att lägga till "blockchain-världen" till sitt sammanhang.

Det är dock värt att komma ihåg att precis som de verkliga så påverkas även kryptovalutor starkt av regeringsbeslut. I det här specifika fallet kan nyheter från hela världen störa värdet på mynten. Ett exempel är Kinas och andra länders ansträngningar att förbjuda brytning och cirkulation av kryptovalutor.

Läs också: Vasco väljer Binance för att lansera NFT-kollektion

Läs också: Neymar tillkännager samling av NFT

Läs också: EGLD ackumuleras 62 % högt på tre dagar efter att ha lanserat decentraliserat utbyte