Reglering är bra för kryptoindustrin, säger vd för Binance

Binance är världens ledande kryptovalutabörs och VD Changpeng Zhao tror att reglering skulle vara en bra sak för kryptovalutautrymmet.

Binances vd Changpeng Zhao tror att reglering kommer att vara bra för kryptovalutautrymmet. Han gjorde detta känt under en intervju med CNBC:s Squawk Box tidigare i veckan. Kryptovalutaområdet växte till att bli en marknad på 3 biljoner dollar, och detta väckte intresse från tillsynsmyndigheter runt om i världen.

På grund av den förändrade karaktären på kryptovalutamarknaden har tillsynsmyndigheter svårt att reglera utrymmet ordentligt. Binance, världens största kryptovalutabörs, har under de senaste månaderna granskats hårt av tillsynsmyndigheter över hela världen.

Som ett resultat var Binance tvungen att göra flera ändringar i sin verksamhet. CZ sa att Binance går från ett teknikföretag till ett finansbolag, och reglering behövs inom kryptografiområdet. Han tillade detta;

"I år tittar de flesta tillsynsmyndigheter runt om i världen noga på kryptovaluta, och många av dem kommunicerar med oss. Därför anser vi att detta är rätt tidpunkt att efterlysa ett globalt ramverk. Vi tycker att det är viktigt att branschaktörer har en plats vid bordet. Vi känner också att vissa regleringar, om de görs i ett vakuum, kanske inte har praktiska överväganden om hur de upprätthålls, och de upprätthålls inte särskilt bra", kommenterade han.

Changpeng Zhao tillade att ytterligare reglering på kryptomarknaden är oundviklig. Han menar dock att även om reglering kan tyckas konstigt för en bransch som blivit populär på grund av sin decentraliserade karaktär, så kommer det att vara bra för kryptovalutan på sikt.

Binance har anställt före detta tillsynsmyndigheter runt om i världen för att leda sina regleringsarbete. Börsen var tvungen att stoppa vissa tjänster i vissa delar av världen i ett försök att reglera sin verksamhet och verka inom lagens räckvidd.

Inlägget Regulation is Good for the Crypto Industry, säger Binance CEO dök först upp på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *