UST Terra Stablecoins utbud fördubblas till 6,49 miljarder dollar efter förvaltningsändring

UST Terra Stablecoins utbud fördubblas till 6,49 miljarder dollar efter förvaltningsändring

Utbudet från stablecoin, UST, har mer än fördubblats under de senaste nio dagarna och nådde 6,4 miljarder dollar. Detta sätter $2B-myntet bakom DAI, det stabila myntet som produceras av Maker-protokollet, från och med den 18 november.

Fans av Terra-ekosystemet, som producerar stablecoin UST, kan behöva hålla tillbaka sin glädje eftersom ökningen inte beror på användarnas efterfrågan, utan snarare på ett förslag till styrning .

BRÄNN på LUNA

Så här hände: Styrelsen röstade för att bränna 88,68 miljoner LUNA-tokens, värda $3,5 miljarder till ett pris av $40,21 den 18 november. Dessa LUNA-tokens kom från "belöningar", som deponerades i jordens skattkammare när användare bytte ut dem mot UST-tokens när efterfrågan pressade värdet på stablecoin till över $1.

Utbyten kommer att pågå under totalt två veckor, enligt förslaget.

När efterfrågan på jordens 19 stablecoins ökar, ökar priset på dessa stablecoins. Terra tillhandahåller en modul som låter användare byta LUNA till önskat pris. Därför, om efterfrågan höjer UST till 1,01 USD, tillhandahåller Terra en modul som tillåter användare att byta ut LUNA mot UST för 1,00 USD. Användare kan sedan sälja UST på den öppna marknaden för 1,01 USD, vilket skiljer den stabila valutan upp till ett pris av 1,00 USD

När användarna gjorde detta utbyte samlades LUNA i statskassan. En uppdatering kallad Columbus-5 , som skickades ut den 30 september, ändrade den så att LUNA nu är bränd, men lämnar fortfarande skatten med miljarder LUNA-dollar.

Nu är frågan vad man ska göra med allt detta UST. "Initialt signalerades planen i prop 44 att använda 1 miljard dollar för att initiera ozonet", skrev Terra medgrundare Do Kwon i förslaget att bränna 88.68 LUNA.

Ozon är ett försäkringsprotokoll som ännu inte har släppts, men som kommer att täcka tekniska fel i Terra DeFi-ekosystemet. Risk Harbor, riskmarknadschef för decentraliserad finansiering tillsammans med AngelLists medgrundare Naval Ravikant, tog nyligen över rodret för Ozone.

Belöningar för Stakers

En annan effekt av att LUNA bränns är att insatsbelöningarna bör öka till mer än 10 %, enligt Kwons förslag. Detta beror på att, enligt ändringarna som implementerats i Columbus-5-swapräntorna i Terra, som LUNA till UST-räntorna som gjorts i bulk nu, går in i en pool som belönar de som spelar.

Faktum är att insatsen steg till 7,94 % per år. Nästan en fördubbling sedan Terra började handla LUNA mot UST.

Retornos de staking de 30 dias anualizados.

Sammantaget är utbudet av UST på väg mot månen, även om efterfrågan inte har styrt banan. Ändå, med ett försäkringsprotokoll på gång och insatsbelöningar ökar, ser saker upp för Earth-protokollet.

Friskrivningsklausul : Texten som presenteras i denna kolumn återspeglar inte nödvändigtvis CriptoFácils åsikt.

Läs också: Synergy Land: vad kan du förvänta dig av Solanas nästa aRPG?

Läs också: Analytiker beskriver två idiotsäkra regler för att tjäna pengar med Bitcoin

Läs också: Kryptovalutor noterar kraftig nedgång, men få värderingar överstiger 300%: kolla in veckans fem största toppar