Investeringsappen Plum samlar in 14 miljoner dollar inför crowdfunding -kampanjen

Företaget räknar med att samla in totalt 24 miljoner dollar i finansiering för att expandera över hela Europa

Den brittiska investeringsappen Plum tog in 14 miljoner dollar som en del av finansieringsomgången i serie A, enligt ett pressmeddelande som släpptes på fredagen.

Plattformen, som har kontor i London, Aten och Nicosia, sa att medlen kommer att läggas till under en crowdfunding -kampanj som är planerad till slutet av oktober, med medel som förväntas öka till 24 miljoner dollar för sin serie A -finansieringsrunda.

Enligt Yahoo Finance UK har mer än 20 000 människor redan visat intresse för Plums crowdfunding -runda genom Crowdcube.

I juli 2020 tog företaget in 10 miljoner dollar i en finansieringsrunda som leds av Global Brain, EBRD och VentureFriends. Den senaste investeringsrundan fick nya Ventura Capital -sponsorer och dmg -satsningar gå med ovanstående investerare. Det fanns också ett betydande deltagande från ängelinvesterare.

Expansion och kryptovaluta

Plum hoppas kunna använda medlen för att påskynda sin expansion över Europa, där det för närvarande syftar till att nå mer än 300 miljoner människor i slutet av nästa år.

Expansionen inkluderar planer på att lansera ett amerikanskt utgifts- och aktiekort före slutet av 2021 och kryptoaktiva produkter till sommaren 2022 eftersom det syftar till att bli den ledande investeringsappen i Europa.

Enligt Victor Trokoudes, medgrundare och VD för plattformen, förvandlas Plum snabbt till en "superapp" när efterfrågan bland investerare fortsätter att växa.

"Men det finns mycket mer arbete att göra. Appetiten för smarta och intuitiva investeringsprodukter är enorm, särskilt i andra delar av Europa där föråldrade banker ofta är det enda finansiella alternativet för att samla in dina pengar", tillade Trokoudes i ett tillkännagivande.

Plums USP är dess AI-drivna teknik som automatiserar besparingar och investeringar för kunder. Appen gör det enkelt att hantera privatekonomin, särskilt för dem som sannolikt kommer att ha svårt att hantera denna del av livet.

Posten Investeringsappen Plum samlar in 14 miljoner dollar innan crowdfunding -kampanjen dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.