Förväntning med ETF: er gör att Bitcoin -terminer når rekordvolym på CME

Förväntning med ETF: er gör Bitcoin Futures Contract Record Volume på CME

Det överhängande godkännandet av tre Bitcoin ETF: er (BTC) skickade futureskontrakt för kryptovalutor till historiska höjdpunkter. Detta är slutsatsen av de data som utvärderats på Bybt och Glassnodes webbplatser denna måndag (18).

Exponeringsnivån för kontrakt bedöms med hjälp av det öppna intresset (OI), som visar positioner för terminsavtal. I denna mening analyserade verktygen framtiden för Chicago Mercantile Exchange (CME), som regleras i USA.

Enligt Bybt nådde det totala värdet av denna position 3,64 miljarder dollar, mer än dubbelt det månatliga värdet. Den nuvarande volymen överstiger det tidigare rekordet på 3,26 miljarder dollar som spelades in under februari -tjurmarknaden.

Av en slump är BTC återigen nära sin historiska höjdpunkt. Vid det tidigare rekordet tog kryptovalutan mindre än två månader att nå 64 000 dollar.

Contratos futuros quebram recorde na CME. Fonte: Bybt.

Kontrakt avslöjar institutionellt intresse

CME: s BTC -terminkontrakt är de enda som regleras i USA . På så sätt fungerar de som den främsta formen av exponering mot BTC för stora investerare.

Fonder, chefer och miljardärer som vill investera i kryptovaluta vänder sig ofta till terminer. Därför indikerar ökningar i terminsvolymen en ökning av det institutionella intresset.

Enligt uppgifter från Glassnode ökade det totala antalet utestående kontrakt vid CME med 60% till 56 410. Skillnaden mellan föregående månaders terminsavtal på CME -basis, även känd som premie eller basis, och spotpriset har stigit från 1% till över 16% denna månad. Uppgifterna tar hänsyn till den årliga beräkningen.

Samtidigt nådde priset på BTC ett starkt hausse -rally och nådde enligt Bybt 40% enbart i oktober.

ETFs Boost Numbers

Men en annan faktor bidrog till ökningen av IO -positioner: BTC ETF. Sedan fredagen (15) har marknaden upplevt starka förväntningar på godkännande av dessa fonder. Slutligen kommer en av dessa ETF: er att börja handla på tisdag (19).

Skapad av ProShares kommer ETF i fråga att investera i BTC exakt genom terminsavtal. Med andra ord, det kommer att ha indirekt exponering för priset.

I den meningen ökade aktiviteten vid CME bland förväntningarna på högre priser under de kommande veckorna. Med flera ETF: er nära godkännande, liksom större inflöde från institutionella investerare, är det möjligt att dessa siffror kommer att växa ytterligare.

"Spekulationer om en BTC futures ETF tog verkligen fart förra veckan då SEC intog en tyst hållning före den 18 oktober för att godkänna den första ETF", säger Martha Reyes, forskningschef för Bequant -börsen.

Som rapporterats av CriptoFácil beslutade US Securities and Exchange Commission (SEC) att inte motsätta sig skapandet av futures -ETF: er. Dessa fonder är säkrare och mindre riskabla för investerare, även om de inte direkt investerar i BTC.

Läs också: 93% av brasilianerna är intresserade av digital valuta, avslöjar PayPal -undersökningen

Läs också: BC marknadsför webbseminariet för serien "O Real Digital" nästa tisdag (19)

Läs också: Investeringar i kryptovalutor utomlands stiger i Brasilien, men volymen oroar inte BC