Nubank sänker aktiekursintervallet med 20 % för IPO

Nubank sänker aktiekursintervallet för börsintroduktion med 20 %

Nubank sänkte sitt aktiekursintervall för börsintroduktionen med 20 %. Enligt företaget kommer det nya prisintervallet att ligga mellan 8 och 9 USD. Baserat på den aktuella dollarkursen ligger intervallet mellan 45 och 50 R$.

Uppdateringen av prospektet med det nya bandet skickades till US Securities and Exchange Commission (SEC) i tisdags (30). Tidigare var det indikativa intervallet $10 till $11.

Med detta gjorde Nubank att investera i sina aktier mer tillgängligt, eftersom det tidigare priset redan var utanför genomsnittet. Minsta investeringsbelopp för börsintroduktionen är R$30, medan andra erbjudanden vanligtvis kräver minst R$3 000.

Med förändringen räknar Nubank med att ta in 2,8 miljarder dollar om börsintroduktionen når toppen av det indikativa intervallet. Om den når mittpunkten kommer brasilianska fintech att kunna ta in 2,7 miljarder USD.

Nubanks börsintroduktion kommer att hållas på New York Stock Exchange (NYSE) den 9 december. Utöver aktierna i USA kommer banken att ha BDR noterade på den brasilianska B3 under koden NUBR33. Bankkunder som gick med i NuSocios- programmet kommer att få en gratis BDR samma datum som börsintroduktionen.

Nubank fruktar marknadsrisk

Den senaste förändringen i det finansiella landskapet har lett till att Nubank har sänkt aktiekurserna. Under de senaste fem dagarna har marknaden kommit att frukta riskerna med den nya varianten av coronaviruset.

På grund av riskerna med att undkomma skyddet av vacciner har rädslan för nya nedstängningar slagit tillbaka aktier runt om i världen. S&P 500, till exempel, har en nedgång på 1,5 % på tisdagen och ackumulerat en förlust på 2 % under de senaste fem dagarna.

Dessa förluster symboliserar marknadens större motvilja mot risk, vilket påverkar bolag som kommer att debutera på börsen negativt. Tekniksektorn drabbades särskilt, med företag som noterade betydande fall på aktiemarknaden.

I denna mening, och för att undvika ett misslyckande i sin börsintroduktion, valde Nubank att sänka det vägledande prisintervallet. Beslutet togs av fintech och bankerna som samordnar erbjudandet, som har Morgan Stanley som huvudsamordnare.

Innan variantens uppkomst uppskattade analytiker att börsintroduktionen hade fått Nubank att debutera på NYSE värt upp till 50 miljarder dollar. Det nya indikativa bandet har dock minskat denna prognos till 41 miljarder dollar om banken når toppen av bandet. På golvet skulle fintech vara värt 38,6 miljarder US$.

Läs också: Billiga och mycket starka tider på Axie Infinity

Läs också: UNI kan stiga 20% om det övervinner stort motstånd, förutspår handlaren

Läs också: Tim Draper pekar ut 5 grundläggande regler för investerare i kryptovaluta