Invesco överger sin ETF BTC Futures, har planer för ETF BTC i sikte

Företagets terminsstödda Bitcoin ETF föreslogs allmänt för att få SEC-godkännande efter en nick till ProShares-produkten

Invesco, ett stort investeringsförvaltningsbolag med närvaro i 20 länder, har valt att avbryta sitt intresse för att lansera en börshandlad fond Bitcoin futures (ETF).

Enligt en Bloomberg- rapport söker Invesco inte längre godkännande för sin ETF från US Securities and Exchange Commission (SEC), istället söker företaget en ny produkt som backas upp av den riktiga BTC.

Företagets vändning kommer när investerargemenskapen förbereder sig för debuten av ProShares Bitcoin Futures ETF, den första ETF:n som backas upp av derivatkontrakt i USA som nådde handelsmarknaden.

Den nyligen godkända fonden förväntas gå live på New York Stock Exchange (NYSE) idag, tisdagen den 19 oktober.

Invesco uppmärksammar en fysiskt etablerad Bitcoin ETF

Atlanta-baserade Invesco avslöjade inte detaljerna som ledde till tillbakadragandet, sa bara genom en företagstalesman att en ny riktning hade nåtts när det gäller ETF:er.

Som en del av sina omedelbara planer kommer Invesco att fortsätta arbeta med Mike Novogratz Galaxy Digital. De två företagen ingick nyligen ett partnerskap som gör det möjligt för investeringsförvaltningsleverantören att erbjuda olika Bitcoin-relaterade produkter till den växande kryptovalutainvesteraren .

"Vi kommer att fortsätta att arbeta i partnerskap med Galaxy Digital för att förse investerare med en komplett produkthylla med exponering mot denna transformativa tillgångsklass, inklusive jakten på en fysiskt stödd digital tillgångs-ETF ", sa talespersonen till Bloomberg.

Invescos planer på att begära en Bitcoin ETF kommer bara några dagar efter att det ledande kapitalförvaltningsföretaget Grayscale föreslog ett liknande drag. Som rapporterades på måndagen väntar Grayscale på SEC-godkännande för att modifiera pionjären Bitcoin (BTC) Trust-fonden till en Bitcoin spot-ETF.

Intresset och spänningen kring ETF:er bidrog till prisuppgången på Bitcoin förra veckan. När detta skrivs handlas BTC runt $62,190. Enligt CoinGecko-data såg intraday-action valutaparet BTC/USD förlora några av de vinster som det noterade när paret nådde $63 432,04, dess högsta prisnivå på mer än sex månader.

Bitcoins rekord genom tiderna är $64 805, satt den 14 april 2021.

Inlägget Invesco överger sin ETF BTC Futures, planer för ETF BTC i sikte dök upp först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *