CryptoTalk: Konstnärer använder blockchain för att kringgå byråkrati vid registrering av verk

CryptoTalk: Konstnärer använder blockchain för att kringgå byråkrati vid registrering av verk

I ett nytt avsnitt av CriptoTalk , virtuell livechatt som främjas av CriptoFácil, talade CFs grundare Paulo Aragão med artister som använder blockchain-teknik för att registrera sina verk.

På så sätt kan de kringgå byråkrati, höga priser och den långa väntan på autentisering via traditionella register.

I sändningen som sändes i torsdags (11) pratade Aragon även med Miriam Oshiro, medgrundare av det blockchain-fokuserade företaget OriginalMy .

Gästkonstnärerna var: Fernando Quevedo, en brasiliansk bildkonstnär som har specialiserat sig på produktion av NFT, och Gabriel Wickbold, en hyllad fotograf med nästan 15 års erfarenhet och tilldelad "Årets man" av tidningen GQ 2020.

I chatten berättade de hur de tog sig in på den digitala konstmarknaden och hur blockchain-tekniken har hjälpt till med registrering och upphovsrätt. Dessutom lyfte de fram potentialen hos NFT:er för artister.

Artister lyfter fram potentialen hos NFT:er och blockchain

Quevedo sa att han började med att omvandla sina fysiska verk till NFT:er för försäljning. Efteråt började han använda OriginalMy för att registrera verken:

"Jag började lära mig genom NFTS och jag gillade det. Jag tyckte det var riktigt coolt eftersom det har många fördelar för artisten”, sa han. ”Först ville jag registrera fysiska verk på Nationalbiblioteket, någonstans där verken skulle registreras. Men deadline var 180 dagar och måste vara personligen. Men under pandemin var det inte möjligt och avgiften var R$ 80 reais plus postavgifter. Det var då jag träffade OriginalMy. Du behöver inte lämna huset, det löser allt på några sekunder och med ett mycket lägre värde”, betonade han.

Som framhållits av Oshiro, från OriginalMy, det brasilianska företaget baserat i Estland, skapades 2015. Dess första tjänst tänkte just på att stödja konstnärer för att bevisa författarskapet till deras skapelser snabbt, säkert och billigt.

”Idag har vi andra tjänster som att skriva under dokument, samla in bevis osv. Men använder alltid blockchain för att bevisa äkthet”, förklarade Oshiro. "Vi är anslutna till fyra olika blockkedjor: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic och Decred."

Enligt Gabriel Wickbold, som också är aktiv på NFT-marknaden, kom icke-fungibla tokens för att göra livet lättare för artister:

"Som konstnär löser vi flera problem genom NFTs, från direkt kopplade till frågan om originalitet, vem som verkligen producerar vilket verk, hur verket köps och säljs på marknaden… Så det är en stor utveckling som kommer”, påpekade han.

Läs också: XRP kan gå upp 25% om det kan övervinna detta nyckelmotstånd, säger analytiker

Läs också: Kryptovalutamarknaden går framåt, men ingenting kommer att slå Bitcoin, säger analytiker på Kraken

Läs också: Binance VD påpekar att Facebooks metaverse kommer att införliva kryptovalutor