Brasiliansk specialist påpekar att BTC kommer att överstiga 250 000 USD nästa år

Brasiliansk specialist påpekar att BTC kommer att överstiga 250 000 USD nästa år

November månad upprepar succén från oktober och tar kryptovalutamarknaden till nya höjder.

På bara två dagar översteg den kryptoaktiva marknaden för första gången i historien 3 biljoner dollar. Som ett resultat är kryptovalutor nu mer värdefulla än något större globalt börsbolag. Världens största börsnoterade företag, Microsoft, har 2,5 biljoner dollar i marknadsvärde.

Samtidigt satte Bitcoin (BTC) ännu ett rekord genom tiderna, över $68 000.

Enligt kryptovalutaspecialisten Tasso Lago är dessa tillväxtutsikter i linje med den nya vågen av uppgång för kryptovalutor.

"Jag tror att Bitcoin i år kommer att överstiga USD 100 tusen dollar ochEthereum USD 10 tusen dollar. Och anledningen är marknadscykeln. Vi lever i ett ögonblick av många osäkerheter och kryptovalutamarknaden agerar i en cykel. Efter september förra året hade vi en period av hög, en period av tillbakadragande och nu ytterligare en våg av hög. Vi är inne i den här cykelns sista högvåg”, säger han.

Bitcoin pris

För specialisten beror denna tillväxt på den ökande förbättringen av användbarheten, användbarheten och gränssnittet för kryptovalutor.

En annan faktor, enligt honom, i Brasiliens fall är höjningen av Selic, grundräntan, som för närvarande ligger på 7,75%. Som ett resultat har många investerare lämnat aktiemarknaden.

"Många av dessa investerare går till kryptovalutor. Börsen har fallit kraftigt och är negativ för året samtidigt som kryptovalutorna exploderar. Den höga Selic gör att människor tar mindre risker. I teorin förväntas de riskera mindre och sluta gå till räntebärande. Men vi ser en stark rörelse av nya investerare i krypto på grund av marknadsrörelsen”, säger han.

Enligt experten är det värt att hålla ett öga på kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Polkadot.

"Polkadot kommer att ha en auktion den här veckan som kommer att tillåta nya projekt att få utrymme inom blockkedjan. Bitcoin befinner sig i en stark hausseartad våg. Och Ethereum håller på att bli en deflationär token. Det förbränns med andra ord mer än som skapas”, kommenterar han.

Slutligen varnade Tasso också för kryptovalutor som Dogecoin och Shiba Inu:

"Valutor från memer som Shiba och Dogecoin, trots att de ibland har stigit under året, är grundlösa valutor och föremål för slumpmässighet. Så investera bara om du vill spekulera som rysk roulette.”

Läs också: Bitcoin gruvutrustning blir dyrare och dyrare när BTC-priset går upp

Läs också: Gråskala avslöjar "decentraliserad Netflix"-fond och token-skott 118%

Läs också: Tim Cook avslöjar att han investerar i kryptovalutor, men har inga planer på att köpa dem från Apple