HumanDAO:s nya Play-to-Earn-projekt tillkännager tokenförsäljning

HumanDAO:s nya Play-to-Earn-projekt tillkännager tokenförsäljning

HumanDAO, en autonom decentraliserad organisation som kopplar ihop play-to-earn (P2E)-spelare med digitala tillgångsägare, meddelade att de kommer att hålla en offentlig försäljning för sin nästa HDAO-styrningstoken den 1 december.

Plattformen tillåter användare att låna, sälja och hyra värdefulla tillgångar och tokens i spelet som kan användas för att generera intäkter på titlar som spelas för att vinna.

Plattformens värdeförslag är att tillåta investerare som innehar digitala speltillgångar att hyra dessa tillgångar och tjäna passiv avkastning genom DAO, medan spelare i tillväxtekonomier kan få tillgång till inkomstgenererande tillgångar i spelet som kan vara ouppnåeliga på grund av prisuppgång.

HumanDAO kommer att sälja 5% av HDAO:s lager (eller 50 miljoner tokens). Priset kommer att fastställas genom en holländsk auktion. I en holländsk auktion bjuder investerare på det antal polletter de vill köpa till det valda priset, med priser som stiger som svar på tunga bud för att möta ett minsta antal utgivna polletter, eller faller tills priset når ett reservationspris som fastställts av utfärdaren.

Spelade för att vinna DAO har vunnit popularitet i år, där Yield Guild Games samlade in 12,5 miljoner dollar på 30 sekunder i ett första DEX-bud och 4,6 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz.

Ett liknande projekt, Merit Circle, samlade in 105 miljoner dollar på 72 timmar. HumanDAO säger att det skiljer sig från andra DAO:s att spela för att vinna eftersom de planerar att ge ut en större andel tokens till sin community i motsats till grundarteamet vid lanseringen, och eftersom tokens kommer att distribueras över en längre tidsperiod än deras motsvarigheter.

Minst 55 % av HDAO:s utbud kommer att tilldelas samhället under 10 år för att "säkerställa att deltagandemöjligheter fortfarande finns tillgängliga för framtida underbetjänade samhällen", sa teamet i ett inlägg som delas exklusivt med The Defiant.

HumanDAO avgör fortfarande vilken plattform försäljningen kommer att hållas på. Tokeninnehavare kommer också att vara berättigade att delta i ett bonusprogram med ytterligare 20 % i belöningar. Fasta belöningar kommer också att vara tillgängliga för användare som blockerar HDAO.

HumanDAO-grundare kommer att få 10% av tokens, medan rådgivare kommer att kräva 5% och 15% av utbudet kommer att gå till projektets skattkammare. 10 % tilldelades också ”byggare” – inklusive ingenjörer, ambassadörer och finansstrateger. Var och en av dessa tokentilldelningar kommer att vara helt upplåsta från och med november 2026.

Deltagarna kommer också att få en NFT som, enligt DAO, "kommer att låsa upp framtida förmåner för innehavare".

HumanDAO beskriver sin nästa HDAO-token som "en inkörsport till metaversen", där tillgången "fungerar som ett metaversindex för investerare och en jobbbräda för vinnarna".

Ascension of HumanDAO

På bara nio veckor har HumanDAO vuxit från ett medlemskap på bara 20 individer till över 15 000, vilket signalerar den växande populariteten för spel-för-vinn-titlar med kryptering, enligt teamet.

DAO beskriver sitt uppdrag som att "förbättra livet genom kryptografi", och noterar planer på att kollektivisera kryptografibaserad intäktsgenerering med hjälp av en mängd olika protokoll som är ur spelet för att vinna i framtiden.

"HumanDAO kommer att använda alla krypteringsplattformar eller incitament för att mata sin intäktsström. P2E är bara den enklaste frukten att hitta just nu”, sa teamet.

Teamet betonar att det omfördelar vinster tillbaka till sin gemenskap av spelare och ambassadörer, och noterar att organisationen inte backas upp av private equity-intressen efter att ha samlat in "0 $ i VCs och $0 i token privat försäljning."

Spela för att tjäna intäktsströmmar

För närvarande genererar HumanDAO intäkter genom att underlätta lån och leasing av värdefulla tillgångar i spelet.

Spelare som hyr dessa tillgångar behåller 70 % av intäkterna som genereras med föremål i spelet, där 15 % av vinsten går till själva DAO, och ytterligare 15 % tas emot av "chefer – individer som sköter utbildningen och integrationen av denna stora antal personer som går in i metaversen. ”

HumanDAO noterar att hundratals digitala tillgångar lånas ut via dess plattform, och tillägger att merchandising, royalties och eporter också kan ge DAO möjligheter att generera intäkter i framtiden.

DAO hanterar sin finansförvaltning genom att diversifiera och använda DeFi-protokoll för generering av intäkter. Tokeninnehavare kommer också att kunna föreslå och rösta om hur medel mobiliseras.

HumanDAOs tillgångar kontrolleras av en portfölj med flera signaturer som kontrolleras av sju respekterade enheter över DeFi, inklusive BanklessDAO, Enzyme och Defi Dad. Fyra av de sju underskrifterna krävs för att anta styrning.

Organisationen kommer att inrikta sig på en mängd olika spel för att tjäna pengar, med hjälp av en subDAO-struktur för varje titel som spelas på nätverket. SubDAOs kommer att ha unika styrningsstrukturer men dela samma HDAO-token.

Teamet noterar att mer än 2 miljarder människor för närvarande lever på mindre än $5 per dag, och säger att spelet att vinna kan erbjuda ekonomiskt marginaliserade samhällen möjligheter att generera inkomster utan tillstånd.

Friskrivningsklausul : Texten som presenteras i denna kolumn återspeglar inte nödvändigtvis CriptoFácils åsikt.

Läs också: Taproot erbjuder nya sätt att skydda Bitcoins enligt Jimmy Song

Läs också: Wolf Game säljer $52 miljoner NFTs på fem dagar

Läs också: UST Land Supply Stablecoin fördubblas till $6,49 miljarder efter förvaltningsförändring