Binance stoppar handeln med kinesiska yuan vid årets slut

Alternativen minskar tydligen för kinesiska användare efter att Binance kryptovalutabörsen avslöjade sina planer på att dra sig tillbaka från den kinesiska marknaden

Binance , världens ledande digitala tillgångsplattform, meddelade idag att den kommer att avyttra sig från den överklagande marknaden för den kinesiska yuanen senare på året. Plattformen, som har en stor volym Kina-baserade kunder, tillade att den skulle identifiera konton som innehas av användare i Kina och begränsa de tjänster som användarna kan komma åt.

"Som svar på lokala myndighetskrav kommer Binance C2C att ta bort CNY Trading Zone -listan […] den 31 december 2021. Samtidigt kommer Binance att inventera plattformsanvändare. Om plattformen upptäcker användare från China Continental, Binance kommer endast att begränsa sådana konton till uttagsläge. Användare kommer bara att kunna ta ut tillgångar, avbryta beställningar, lösa in eller stänga positioner , säger företaget i ett uttalande på onsdagen.

Uttalandet kommer efter en intensifierad strid mot kryptovalutarelaterad aktivitet i landet i östasien. Valutaföretaget motiverade sin ståndpunkt genom att hänvisa till frågor som rör "lagstiftningskrav" som en anledning att avsluta handeln med kinesisk yuan på sin OTC -plattform.

”Binance drog sig tillbaka från Kinas fastlandsmarknad 2017 och har ingen valutaföretag i Kina. Binance har alltid lagt stor vikt vid efterlevnadskrav och har alltid strikt följt de relevanta kraven från lokala tillsynsmyndigheter. ”

Binances beslut att avbryta OTC -handeln för den kinesiska yuanen kommer bara några veckor efter att Huobi, en annan populär börs som verkar i regionen, avslöjade att den lämnade den kinesiska marknaden. De två börserna representerar många enheter som verkar inom kryptovaluta -sektorn som var tvungna att flytta från Kina. Förra månaden förbjöd landets centralbank lokala enheter att samarbeta med företag som verkar inom det digitala tillgångsutrymmet.

WeChat, en populär social plattform i regionen, har också börjat blockera sökningar efter handelsplattformar för kryptovaluta i Kina. Kinesiska journalisten Colin Wu delade en tweet där det stod att webbplatser i landet har blockerat eller håller på att blockera plånböcker och andra kryptoplattformar.

På andra håll, i Sydkorea, försöker en av regionens ledande digitala tillgångsplattformar, Coinone, att tillämpa regler mot penningtvätt. Börsen meddelade igår att det har inrättat en bas för att bekämpa penningtvätt och har också gjort sina anställda medvetna om saken. Det lämnar för närvarande rapporter om ovanliga transaktioner till finansmyndigheterna.

Inlägget Binance kommer att stoppa handeln med kinesisk yuan senare under året visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.