Veckorapport: centraliserade börser går med i rymden NFT

Bitcoin och Ethereum verkar vara på väg att nå nya toppar efter de senaste vinsterna. På andra håll hade kryptokurrency och NFT -utrymmen mycket action den här veckan

USA förmörkar Kina som hem för Bitcoin -gruvdrift

Cambridge University -forskare släppte på onsdagen data som bekräftar att USA nu är ansvarig för den största Bitcoin -gruvkraften – en tredjedel av den totala hashraten. Cambridge Center for Alternative Finance -rapporten indikerade att den amerikanska Bitcoin -hashraten har ökat med 428% sedan september förra året.

Uppgifterna visade också att USA hade en andel på 35,4% av Bitcoin -hashraten i slutet av augusti i år. Kina har varit sin egen skurk för att minska hashraten, med tanke på hur fientlig regeringen har tagit sig till kryptovaluta i allmänhet. Landets regering, genom People's Bank of China, förändrade drastiskt kryptovalutascenen i landet och intensivt slog ner på gruvdrift och kryptovalutahandel .

Från ungefär 75% andel av Bitcoin i hashraten 2019 till 44% i maj sjönk den kinesiska andelen till noll i juli i år. Gruvarbetare flydde massor från den kinesiska regionen till andra mindre fientliga regioner, och amerikanska stater som Texas har varit favoritdestinationer.

ARK Invest analyserar Future Bitcoin ETF

ARK Invest från Cathie Woods har anslutit sig till listan över företag som söker SEC -godkännande för att erbjuda en ETF. Värdepappersföretaget skulle ha samarbetat som handlare med Alpha Architect som ETF-emittent och 21Shares som underrådgivare. Rekord som gjordes på onsdagen indikerade att den föreslagna produkten kommer att handlas strikt i terminer snarare än direkt i kryptovalutor.

Den senaste tidens inriktning mot kryptovalutaterminer är meningsfull, eftersom SEC: s ordförande Gary Gensler tidigare föreslog att framtidsbaserade ETF skulle få större hänsyn för godkännande. Experter förutspådde att det kan komma en Bitcoin ETF före årets slut.

Rykten om eventuellt godkännande runt hörnet bidrog till att höja priset på Bitcoin, som för närvarande handlas till cirka 59 000 dollar. Men inte alla är optimistiska om godkännande snart, eftersom Todd Rosenbluth från CFRA sa till CNBC att godkännandet kan skjutas tillbaka till första kvartalet 2022.

Vladimir Putin ser värde i kryptovaluta

Rysslands president Vladimir Putin sa att han ser kryptovaluta som en kontoenhet i framtiden och hävdar att digitala tillgångar är för tidiga för sådan användning nu på grund av deras volatilitet. I en intervju på onsdagen med CNBC: s Hadley Gamble tillade han att han ser användningen av kryptovalutor i internationella betalningar.

Samtidigt som president Putin höll med om att kryptovaluta har värde, var han också cynisk med tanken på att använda kryptovaluta för att göra energiavtal, med tanke på att de är osäkrade tillgångar. Putin föreslog också att Ryssland, som svar på riktade amerikanska sanktioner, skulle kunna gå över till affärer utan dollar. På frågan om kryptovaluta kan erbjuda Ryssland ett alternativ till dollarn sa presidenten att det var för tidigt att diskutera användningen av kryptovaluta för handel med energiresurser.

Han erkände dock att kryptokurrency med tiden har potential att mogna tillräckligt för att kunna användas i handel. Tidigare har Ryssland infört lagar som förbjuder användning av kryptovalutor för betalningar för att behålla sin valutas suveränitet. Dessutom bekräftade vice finansminister Alexei Moiseev i veckan att staten inte skulle blockera köp och försäljning av digitala tillgångar som Kina gjorde nyligen.

TradingView blockerar sista finansieringsomgången med 298 miljoner dollar

Pris- och investeringsplattformen TradingView fick 298 miljoner dollar från sin senaste finansieringsrunda som leddes av Tiger Global Management, rapporterade Bloomberg på torsdagen. Finansieringsomgången, som gav det Londonbaserade företaget en värdering på 3 miljarder dollar, drevs av ett växande intresse från detaljhandelsinvesterare som ville handla på offentliga marknader. Denna runda har höjt det största beloppet hittills, efter att ha samlat in totalt cirka 40 miljoner dollar i sina tidigare finansieringsrundor.

Den finansiella informationsplattformen har funnits i tio år och har för närvarande 30 miljoner månadsanvändare i över 180 länder där plattformen är tillgänglig. En betydande del av tillväxten som TradingView ser har härrört från 237% ökning av antalet besökare och 400% ökning av nyskapade konton under de senaste arton månaderna.

TradingView spårar prestanda för olika tillgångstyper samtidigt som det ger ett socialt forum för användardiskussioner. Det senaste kapitaltillskottet kommer att hjälpa företaget att utöka sitt mål att förbättra informerade finansiella affärsbeslut genom global expansion, enligt medgrundare och VD Denis Globa.

"Coinbase NFT" väntelista når 1,5 miljoner användare

Coinbases peer-to-peer-marknad för icke-svampbara tokens (NFT) har redan samlat mer än 1,5 miljoner användare på väntelistan, trots att den tillkännagavs först på tisdagen, samma dag som den ena marken också träffades. Kryptovalutaväxlingen sa att användarna skulle kunna handla och mynta sina egna NFT på plattformen: 'Coinbase NFT'.

Dessa intresserade användartal visar ett växande intresse för NFT -industrin, som omsatte 10 miljarder dollar under tredje kvartalet, jämfört med 1,3 miljarder dollar under andra kvartalet i år. NFT -utrymmet har sett en enorm tillväxt på bara några månader och Coinbase ställer upp ordentligt för att döda det. Inträde av kryptovalutautbyten på NFT -marknaden förväntas ha en inverkan på investerarnas inträde i NFT.

1,5 miljoner användare på Coinbases väntelista överträffade långt de 261 000 användarna på OpenSea -marknaden. Coinbases tillkännagivande följde måndagens FTX-avslöjande att det skulle lansera en Solana-baserad NFT-marknad. Utbytet detaljerade också att det planerar att lägga till stöd för Ethereum -tokens snart.

Inlägget Veckorapport: centraliserade utbyten ansluter sig till NFT -utrymmet visades först på Bitcoin Guide .

Leave a Reply

Your email address will not be published.